share

Γεμιστά

από
P7310008

 

Τα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό μεν φαγητό αλλά εδώ στα Χανιά το φτιάχνουμε και την Μεγάλη Εβδομάδα.Είναι ένα νηστίσιμο και χορταστικό γεύμα για αυτές της μέρες.
ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες
4 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
3-4 ντομάτες
αμπελόφυλλα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο
2 ματσάκια δυόσμο

10 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
3 χούφτες ρύζι
1/2 κουτί ντοματάκια
2 πιπεριές της αρεσκείας σας για το μείγμα
ελαιόλαδο μπόλικο
αλάτι πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και αυτά που βγάζουμε τα κόβουμε στο μούλτι ελαφρώς χοντροκομμένα και τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Ανοίγουμε και τα υπόλοιπα ενώ στην συνέχεια τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στο ταψί.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το μάραθο, τον δυόσμο και τα ρίχνουμε στην λεκάνη με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε και τα ντοματάκια με το ρύζι, ενώ κόβουμε στο μείγμα και 2 πιπεριές.
Τέλος ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, μπόλικο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και μερικά ντολμαδάκια.Αν όμως φτιάξουμε ντολμαδάκια θα πρέπει να τα σκεπάσουμε με φύλλα ώστε να μην καούν στον φούρνο.

Βάζουμε πάλι μπόλικο ελαιόλαδο από πάνω και φρυγανιά.

Προσθέτουμε νερό στο ταψί με λίγη ντομάτα και το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Λίνα το αγαπημένο φαγητό του γιού μου μπορεί να φάει ένα ταψί.
    Μικρή στο χωριό θυμάμαι τη μαμά μου να τα φτιάχνει προσθέτοντας και κάποια περίεργα λαχανικά του κήπου μας που τους έδιναν μια ιδιαίτερη νοστιμιά, και βέβαια τα έψηνε στη γάστρα με ξύλα!!!

  2. Απάντηση

    Λίνα κι εγώ …. ένα ταψί μπορώ να φάω, σαν τον γιο τησ Ξανθήσ χα χα χαα!!!
    Τα λατρεύω τα γεμιστά, με οποιαδήποτε γέμιση!!!
    Ωραία ιδέα και τα ντολμαδάκια:)

    Aσχετο:
    Κορίτσια την λεκτική επαλήθευση την θέλετε?? Νομίζω δεν εξυπητετεί σε τίποτα!

  3. Απάντηση

    Κορίτσια ευχαριστώ για τα σχόλια.
    Ξανθή μου και εγώ έχω ένα μεγάλο ξυλόφουρνο έξω αλλά το θέμα είναι ποιος θα τον ανάψει.Αν τα έψηνα εκεί θα ήτανε πεντανόστιμα δεν το συζητώ.

    Έλενα δεν νομίζω ότι χρειάζεται η λεκτική επαλήθευση, όπως λες και συ δεν νομίζω να χρησιμεύει σε τίποτα.

    • kiki
    • 8 Απριλίου 2009
    Απάντηση

    Eπιτέλους αρχίζουν τα καλοκαιρινά φαγάκια!

    • elie
    • 9 Απριλίου 2009
    Απάντηση

    Πω πω πω. Μου τρέξανε τα σάλια. Αυτά τα γεμιστά της πατρίδας με τα ντολμαδάκια τους μαζί, είναι άλλο πράγμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode