share

Κοτόπουλο νανάκι γεμιστό στον φούρνο

από
PB090096

Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξείς:
3 κοτοπουλάκια των 500 γραμμ.
3 κομμάτια τυρί μοτσαρέλα
3 κομμάτια μαλάκα (μετά συγχωρήσεως)
3 κομμάτια φέτα
3 κομμάτια edam
πατάτες (αυτό εξαρτάται από εσάς πόσες)
ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι ή και παραπάνω ανάλογα τα γούστα σας
αλάτι – πιπέρι

Και τώρα ας τα φτιάξουμε:

Πλένουμε και αλατίζουμε καλά τα κοτοπουλάκια μας. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε και τις αλατίζουμε. Στην συνέχεια γεμίζουμε τα κοτόπουλα βάζοντας ένα κομμάτι τυρί από το καθένα μέσα και το ράβουμε, ή το αφήνουμε ανοιχτό .

Τα τοποθετούμε όλα στο ταψί, ρίχνουμε το σκόρδο σε διάφορα σημεία, το ίδιο και με το δενδρολίβανο, ενώ τέλος βάζουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πιπέρι και νεράκι όσο χρειάζεται.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Α μπράβο εσείς τρώτε εκεί νανάκια και κοκόρια κι εγώ εδώ θα φάω τα προχθεσινά γεμιστά!!
    Πολλά φιλάκια σε όλους!!!

    • Λίνα
    • 4 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Τι να σου κάνω που δεν ήρθες! Και έγινε ο κόκορας υπέροχος. Δεν πειράζει, την άλλη φορά. Θα σου φέρει ο Θανάσης καλιτσούνια, κανόνισε να αφήσεις χώρο …..
    Ευχαριστώ πολύ και για τα ωραία καλούδια, τα παιδιά ξετρελάθηκαν.
    Πολλά πολλά φιλιά.

  2. Απάντηση

    Τι όμορφα που σου ψήθηκε!!
    Και οι πατατούλες σου λαχταριστές φαίνονται!!
    Με τέτοιον συνδυασμό τυριών είναι δυνατόν να μην έγινε πεντανόστιμο το φαγάκι??

  3. Απάντηση

    Υπέροχο, υπέροχο! Το έχω ξαναπεί..λατρέυω το κοτόπουλο κι αυτό μάλιστα είναι πολύ εμφανίσημο!

    • big mama
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πω πω φαίνεται λαχταριστό! Πως θα ήθελα μια ξεροψημένη πατατούλα τώρα!

    • γαστεροπληξ
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    όνειρο και έχω χρόνια να φτιάξω, μιας και μόνο στο κέντρο της πόλης βρίσκω και εκεί δεν πατάω εύκολα
    και σου πέτυχαν!!!!!!

    • Λίνα
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Έλενα πράγματι τα τυριά είναι που κάνουν την διαφορά.

    • Λίνα
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Αχτίδα ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    • Λίνα
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    big mama αυτό είναι το κακό του ίντερνετ…δεν μπορείς να τσιμπίσεις κάτι.

    • Λίνα
    • 5 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    γαστεροπληξ νάσαι καλά για τα καλά σου λόγια.

  4. Απάντηση

    Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου! φαντάζομαι τη νοστιμιά του κοτόπουλου με όλα αυτά τα τυριά! και οι πατατούλες ψημένες όπως μου αρέσουν…μπράβο!

    • Panoptis
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Νανάκι-νανάκι, αλλά πολύ νόστιμο φαγάκι

    • Panoptis
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    o ίδιος ο Πανόπτης είμαι, απλά άλλαξα φωτό, για πρωσωπικούς λόγους….

    • Λίνα
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Μπέτυ σε ευχαριστώ πολύ. Και εμένα έτσι μου αρέσουν οι πατατούλες.

    • Λίνα
    • 6 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πανόπτη ευχαριστώ.
    Πολύ όμορφη φωτογραφία.

    • kiki
    • 7 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Έχουν διαφορά στη γεύση Λίνα;

    • Λίνα
    • 8 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Κικί έχουν διαφορά. Επειδή τα κοτόπουλα πτηνοτροφείου γενικά δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση, με τα τυριά παίρνουν μία ξεχωριστή γεύση και είναι πολύ πιο νόστιμα.

    • kiki
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ευχαριστώ Λίνα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode