share

Λιγκουίνι με σάλτσα θαλασσινών

από
Λιγκουίνι με σάλτσα θαλασσινών

Μιας και ακόμα έχουμε νηστεία, όχι πως εμείς νηστεύουμε δηλαδή, αλλά που και που βάζουμε και αυτά στο μενού μας. Άλλωστε όπως έλεγε και η γιαγιά μου: ασθενείς και οδοιπόροι ουκ αμαρτία έχουν. Έτσι δεν είναι!!
Το πιάτο αυτό έγινε με ότι υπήρχε στην κατάψυξη διότι ποιος κάνει 20 χιλ. πήγαινε έλα να ψωνίσει. Όχι εγώ πάντως. χιχι Το άτιμο το Σ. Μ. αλλά και τα υπόλοιπα είναι πολύ μακρυά από το σπίτι και με τόσα δρομολόγια βέβαια, κάποια στιγμή βαριέσαι να πας. Αποφεύγεις όσα δρομολόγια μπορείς.
Σας ζάλισα όμως οπότε ας πάω στην συνταγή.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:

1 χταποδάκι μικρό
1/4 μύδια χωρίς κέλυφος
1/2 κιλό γαρίδες
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε ροδέλες
λίγο μαϊντανό
1 σφηνάκι κρασί λευκό ή κόκκινο ότι έχετε
ελαιόλαδο
1/2 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
λίγο χυμό ντομάτας
1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
1 πακέτο Λιγκουίνι
Αλάτι – πιπέρι

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Καταρχήν πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Αυτό θα βγάλει από μόνο του υγρά οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσουμε. Αν όμως εσείς θέλετε να προσθέσετε φυσικά και μπορείτε.
Στην συνέχεια πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες χωρίς να πετάξουμε τα κελύφη από αυτές. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα πλένουμε και τα μύδια.
Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά. Γυρνάμε καλά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε και το χταπόδι με τα μύδια και γυρνάμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας με τον μαϊντανό και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε στο αλάτι. Συνήθως θέλει να του προσθέσουμε.
Τέλος βάζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στην κατσαρόλα τώρα που θα βράσουμε το Λιγκουίνι, βάζουμε νερό όσο χρειάζεται να βράσουν, αλάτι και μόλις πάρει βράσει με την βοήθεια ενός σουρωτηριού ή ένα τούλι κάτι, βράζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε και ρίχνουμε το Λιγκουίνι στο αρωματισμένο πλέον νερό. Βράζουμε στον χρόνο που λέει η συσκευασία και σουρώνουμε . Τώρα όσο για το λάδωμα, εγώ προσωπικά βάζω νωπό το λάδι από πάνω, γιατί είναι πιο υγιεινό. Εσείς όμως μπορείτε να τα φτιάξετε με βούτυρο ή όπως αλλιώς σας αρέσει.

Καλή σας όρεξη.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Εγώ περίμενα να έρθει το φαγητό να φάμε!!!και μετά να πάω για ύπνο!!!
    Τώρα μου άναψες φωτιές,κάποιος το είδε και λέει θέλω, αύριο δεν προλαβαίνω αλλά την άλλη θα κατέβω στην αγορά και θα πάρω θαλασσινά!!
    Πολλά φιλάκια σε όλους.

  2. Απάντηση

    Ο Νίκος μου φερε τις προάλλες μια σακούλα θαλασινά να του κάνω λέει μακαρονάδα. Χάρη σε σένα ξέρω και πως!
    Σε φιλώ πολύ!

  3. Απάντηση

    Χαχα σου άναψα φωτιές Ξανθή μου.
    Είμαι σίγουρη πως θα σας αρέσει.
    Φιλάκια.
    Καλό βράδυ.

  4. Απάντηση

    Royal Coconut χαίρομαι που βοήθησα. Δοκίμασε την, είναι υπέροχη η γεύση της.
    Φιλιά, καλό βράδυ.

  5. Απάντηση

    Στα μακαρονάκια με θαλασσινά δε λέω ποτέ όχι!!!!

    • Asteri
    • 3 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Δεν πιστεύω να μην μου κράτησες μερίδα;;;;;;;;;;;;

    • Marina
    • 3 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα μου τα προτιμώ με κοφτο μακαρονάκι ή πένες!!! Το ίδιο και οι κόρες μου.
    Ξανθή ξέχασα να σε ρωτήσω,τα δαμάσκηνα γιατί τα μουσκεύεις; Μήπως είναι αυτή η αιτία που σου χαλάνε; Η μαμά μου δεν τα μουσκεύει…

    • iwanna
    • 3 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραία ιδέα Λίνα και περιμένουν κάτι θαλασσινά στην κατάψυξη για μαγείρεμα……….

  6. Απάντηση

    τι είναι αυτά που μου κάνεις βρε Λινάκι τέτοια ώρα και είμαι ακόμη στο γραφείο !!!! υπέροχη νοστιμιά, παίρνω μεεεεγάλο πιάτο και κρύβομαι για να μην μου το φάτε!!!!χιχιχι!!!

    φιλια πολλά και καλό σ/κ

    • cook
    • 3 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    με τα μυδια εχω ένα θεμα…ολοα τ’αλλα ειναι εντελως του γουστου μου!

    • eva
    • 3 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Γεια στα χέρια σου!
    Νοστιμότατο φαίνεται!
    Μάρέσει το ζυμαρικό σε συνδιασμό με θαλασσινά!
    Φιλάκια πολλά!

  7. Απάντηση

    Το καλύτερο! Τώρα θα με κάνεις να ψάχνω για θαλασσινά:))

  8. Απάντηση

    Λίλα μου και εγώ δεν λέω ποτέ όχι σε αυτά.
    Καλό σαββατοκύριακο.

  9. Απάντηση

    Αστέρι για σένα την μεγαλύτερη!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  10. Απάντηση

    Μαρίνα μπορείς να τα φτιάξεις με ότι ζυμαρικό θέλεις. Μέχρι και στο φούρνο με κριθαράκι γίνεται.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  11. Απάντηση

    Ιωάννα μου και εμένα έτσι με περιμένανε και ιδού. Έγινε πρώτο πιάτο.
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο.

  12. Απάντηση

    Μαράκι μου δεν το έκανα επίτηδες!!! χιχι
    Φιλιά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  13. Απάντηση

    cook τα μύδια μπορείς να τα αφαιρέσεις και να βάλεις κάτι άλλο της αρεσκείας σου.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  14. Απάντηση

    Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  15. Απάντηση

    big mama χαίρομαι που σου αρέσει.
    Φιλιά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  16. Απάντηση

    μμμ… λιγκουίνι με θαλασσινά ε;
    για βάλε πιατάκι να δοκιμάσω 🙂

  17. Απάντηση

    Μπέτυ μου ευχαρίστως!!!
    Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ.

  18. Απάντηση

    επιτέλους χωρίς ούζο!!!1το πιάτο τη φωτογραφίας μου πέφτει μικρό…εεε ναι τρώω 2 τέτοια συνήθως … :)))

  19. Απάντηση

    Και πανω που εψαχνα να βρω αυτη τη συνταγη!
    Καταπληκτικο φσγητο!
    Να ειχα ενα πιατο τωρα!
    Οτι καλλιτερο!!

    Ωραιες οι φωτογραφιες κ η παρουσιαση, σε ολα τα φαγητα σου, Ξανθη.

    Πολλα φιλια
    Μπεττυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode