Clafoutis με κεράσια και μπίρα

από
Clafutis  με κεράσια και μπύρα

Το Clafoutis  είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με φρέσκα φρούτα και επικάλυψη από ένα  κουρκούτι.

Η προσθήκη μπίρας στο συγκεκριμένο είναι μια ιδέα που είχα διαβάσει παλιότερα σε  συνδρομητικό περιοδικό.

Σήμερα η ανάγκη γλυκού ήταν επιβεβλημένη, τα κεράσια ήταν στο ψυγείο κράτησα λίγη μπίρα από το μεσημεριανό μας γεύμα και σκάρωσα στα γρήγορα το γλυκό.

Σερβιρίστηκε με ένα παγωτό αγορασμένο από τον κοντινό μας φούρνο, δεν ήταν και άσχημο.

Clafutis με κεράσια και μπίρα

Συστατικά
  

  • 400 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 100 γρ ζαχαρη άχνη και λίγη για την επικάλυψη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 75 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml μπίρα ξανθιά
  • 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • Ταψί ή φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου

Οδηγίες
 

  • Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί μας. Πλένουμε τα κεράσια και τους αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα απλώνουμε στο ταψί τα πασπαλίζουμε με κουταλιά από τη ζάχαρη και σκορπάμε παντού το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
  • Με αυγογδάρτη ή μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά τη μπίρα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 -40 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτού.

Σημειώσεις

Τα φρούτα μπορεί να είναι φράουλες ή βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Μπορείτε να δείτε εδώ ένα άλλο clafoutis με αχλάδια.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 26 Μαΐου 2018
    Απάντηση

    Το πιο εύκολο γλυκό. Τώρα θα βάλω κι εγώ με μούρα.

    • MariBeika
    • 26 Μαΐου 2018
    Απάντηση

    Έχω πολύ καιρό να φτιάξω clafutis, να δοκιμάσω ίσως με αρώνια!!

      • Ξανθή
      • 27 Μαΐου 2018
      Απάντηση

      Γιατί όχι νομίζω ότι του ταιριάζουν πολλά φρούτα.

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode