1

Χούμους με προσθήκη ψητής κολοκύθας

Το χούμους είναι ένα εύκολο παρασκεύασμα ,Ανατολικής προελεύσεως,  μπορεί να συνοδεύσει τα γεύματα μας ή να προστεθεί σε σάντουιτς. Κύριο...

1

Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Για το περγαμόντο έχω γράψει παλιότερα εδώ και έκανα μια αναφορά και στο γλυκό. Επειδή όμως το περγαμόντο από μόνο...

3

Μαρμελάδα με άγρια βατόμουρα και ώριμα σύκα

Στην τελευταία επίσκεψη μας στο Λονδίνο κάναμε μια εκδρομή, οικογενειακώς, στο Brighton. Μια ώρα περίπου με το τρένο από τον...

4

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι “ολόκληρο”

Ο τίτλος της συνταγής “ολόκληρο” έρχεται να διαχωρίσει αυτό το γλυκό από εκείνο, που σταθερά είναι στις προτιμήσεις σας εδώ...

3

Μανιτάρια με σταμναγκάθι φρικασέ

Ξέρω ότι έχω χαθεί τελείως, αλλά οι υποχρεώσεις αυξημένες και ο χρόνος πολύ λίγος  για να ανεβάζω συχνά συνταγές. Παρακολουθώ...

13

Μαρμελάδα ανανά – ακτινίδιο

Αυτή η μαρμελάδα περίμενε δεκαπέντε χρόνια να γίνει. Ναι καλά διαβάζεται, την έχω δει σε απόκομμα περιοδικού μόδας του εξωτερικού...

4

Ντολμαδάκια τυλιγμένα με παραπούλια σε δύο εκδοχές

  Αυτό το φαγητό προέκυψε  από πρόταση κυρίας, φίλης και  παραγωγού, στη λαϊκή μας αγορά όταν αγόρασα παραπούλια για σαλάτα: “Φτιάξε...

33

Μαρμελάδα από βατόμουρα

Στο χωριό ανάμεσα σε όλες τις δουλειές κάναμε και καμιά βολτίτσα στα πέριξ του χωριού δηλαδή αγρούς και σοκάκια. Κι...