Galette με πικάντικη σελινόριζα

Galette με πικάντικη σελινόριζα

Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Η ζύμη της συνήθως…
Μανιτάρια σκορδάτα

Μανιτάρια σκορδάτα

Πριν λίγες μέρες είχα την εξαιρετική τύχη να συναντήσω το φίλο μου το Στέλιο, ο οποίος κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Οι άξιοι άνθρωποι δεν…
Παραπούλια ψητά με σάλτσα ταχινιού

Παραπούλια ψητά με σάλτσα ταχινιού

Τα παραπούλια βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στους πάγκους των αγορών. Για όσους δεν τα γνωρίζουν είναι τα βλαστάρια που φυτρώνουν στον κορμό αφού κοπεί το λάχανο ή τα πολύ…
Αποκριές κολάζ

Γαστρονομικές αναζητήσεις για τις Αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα

Ως ανήσυχο πνεύμα και λόγω των πολλών ελεύθερων ωρών μου άρχισα να ξεφυλλίζω βιβλία μου, σε πρώτη φάση, προκειμένου να βρω τι έτρωγαν, τι τρώνε τις ημέρες της Αποκριάς και…
Λαχανοντολμάδες με ψάρι και σάλτσα ταχινιού

Λαχανοντολμάδες με ψάρι και σάλτσα ταχινιού

Ήρθε η εποχή που τα λάχανα είναι στα καλύτερα τους, θέλουν κρύο, πως να το κάνουμε. Βρήκα στη λαϊκή μας ένα μικρό και κατάλληλο για ντολμάδες, έβγαλα και από την…
Κρέμα με σιμιγδάλι

Κρέμα με σιμιγδάλι

Τις ώρες των περιπλανήσεων στα περιοδικά και το διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτή την κρέμα που όπως έλεγε εκεί που το διάβασα είναι αγαπητή στη Ρουμανία. Βλέποντας τα υλικά μου…
Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί

Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί

Τις τάρτες τις αγαπώ πολύ και γιαυτό φροντίζω να φτιάχνω συχνά. Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες,…
Λεμονάδα αρωματισμένη με αρμπαρόριζα

Λεμονάδα αρωματισμένη με αρμπαρόριζα

Φροντίζοντας τις γλάστρες μου ώστε να τις προστατέψω από την παγωνιά κάποια φύλλα αρμπαρόριζας μου έκλεισαν το μάτι. φύλλα αρμπαρόριζας Λεμόνια υπήρχαν ήδη στο σπίτι και σκέφτηκα γιατί όχι μια…
Τάρτα με σαγκουίνια

Τάρτα με σαγκουίνια

Όπως πάντα και σήμερα έγινε γλυκό για να γιορτάσω τα γενέθλια του αγαπημένου μου γιού, τι και αν είναι τόσο μακριά. Το δικαιούται άλλωστε τόση δουλειά κάνει για αυτή τη…
Blog

Αναδρομή, σχεδόν δεκαπέντε χρόνια

Λες και ήταν χτες, πως περνούν τα χρόνια!! Στα δέκα χρόνια ζωής αυτής της σελίδας είχα κάνει ξανά μια αναδρομή με την πορεία της, μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Το…
Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode