share

Αρνάκι με αγκινάρες

από
Αρνάκι με αγκινάρες

Με τις τελευταίες τρυφερές αγκινάρες του Μαΐου σήμερα έφτιαξα αυτό το φαγητό.

Προλαβαίνετε ακόμη αναζητήστε αγκινάρες τρυφερές, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αρακά.

Αρνάκι με αγκινάρες

2 μερίδες

Συστατικά
  

  • 600 γρ αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 ml λευκό κρασί προαιρετικό
  • 4-5 αγκινάρες φρέσκες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • λίγα φύλλα μάραθου ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε τα υλικά μας, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε.
  • Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με το κρέας και όταν σοταριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει καλά το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε σε νερό με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το μάραθο.
  • Μόλις το κρέας μας έχει μαλακώσει αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο βραστό νερό.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε αλλά μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα.
  • Μόλις έχουν βράσει τα λαχανικά ετοιμάζουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα, τυρί, σπιτικό ψωμί και ένα καλό κρασί.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αρακά.
Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε μόνο χυμό λεμονιού λίγο πριν αποσύρετε από την εστία.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode