Ατομικά κέικ- sandwitch

από
Ατομικά κέικ σε sandwitch

Μετά τα ατομικά chessecake  ήρθαν τα ατομικά κέικ.

Βασικά η πρόταση που διάβασα ήταν για ένα μεγάλο κέικ αλλά το δικό μου μυαλό, ένα μεσημέρι που δεν μπορούσα να κοιμηθώ, σκάρωσε τα ατομικά. Παρόλο που δεν είχα φόρμα κατάλληλη για πολλά ατομικά σκέφτηκα τα κεσεδάκια από το γιαούρτι και η δουλειά έγινε με δικές μου προσαρμογές.

Περιττό να σας πω ότι εξαφανίστηκαν με την εμφάνιση τους και πρέπει να ψάξω άμεσα ταψάκι κατάλληλο.

Θα δώσω τα υλικά για ολόκληρο κέικ ή για 8 ατομικά η επιλογή δική σας.

Ατομικά κέικ σε sandwitch

8 κέικ

Συστατικά
  

Για το κέικ

  • 225 γρ καλό αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • 225 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ σούπας αμύγδαλα φιλέ

Για τη γέμιση του κέικ

  • 8 κουτ σούπας βύσσινο γλυκό* στραγγισμένο από το σιρόπι
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη συν λίγη για την επικάλυψη

Οδηγίες
 

Για το κέικ

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλο μπολ. Καλύπτουμε τα φορμάκια με χαρτί ψησίματος που έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.
  • Με μίξερ χειρός ή σταθερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αφρατέψει (περίπου 5 λεπτά)
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και κατόπιν το αλεύρι χτυπώντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος ή σε ταψί για μάφιν με μεγάλες θήκες αφού τις έχουμε πρώτα βουτυρώσει. Εναλλακτικά μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες 20 εκατ. διαμέτρου στρωμένες με χαρτί ψησίματος.
  • Μοιράζουμε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30 λεπτά ελέγχοντας με μια λεπίδα να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν για δέκα λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση

  • Στο διάστημα που το κέικ ψήνεται ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το γλυκό μαζί με τη μαρμελάδα και το ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλέ μέχρι να πάρουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.

Για τη συναρμολόγηση

  • Όταν τα κέικ έχουν κρυώσει τα κόβουμε στη μέση οριζόντια.
  • Απλώνουμε στα μισά από το μείγμα γλυκού μαρμελάδας.
  • Στη συνέχεια απλώνουμε κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι, αυτό που είχε και τα αμύγδαλα στην επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά μοιράστε το μείγμα του κέικ σε δυο φόρμες διαμέτρου 20 εκατοστών και βάλτε αμύγδαλα στη μία. Ψήνεται με τον ίδιο τρόπο.
Μπορείτε να το βάλετε σε μια φόρμα και μετά να το κόψτε στη μέση. εδώ ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος ψησίματος.
Υπάρχουν στο εμπόριο φόρμες μιας χρήσεως με μεγάλες ατομικές θήκες  οι οποίες βολεύουν για την παρασκευή ατομικών κέικ.
*Η γέμιση μπορεί να είναι άλλο γλυκό όπως κεράσια ή φράουλα με την αντίστοιχη μαρμελάδα.
Μπορείτε να βάλετε φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι αφού τα βράσετε λίγο πιο πολύ μαζί με τη μαρμελάδα ώστε να μαλακώσουν. θα είναι ο επόμενος πειραματισμός μου όταν θα φτιάξω και μαρμελάδα κεράσι.
Τρώγεται άμεσα κι εξαφανίζεται γιαυτό φτιάξτε μερικά κομμάτια παραπάνω.
 
 
 
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΕΛΕΝΑ
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ όμορφα Ξανθή μου!
    Και οπτικά και σίγουρα γευστικά!
    Καλό μήνα!

    • Amelie
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Είναι άμεσα εμφανές ότι πρόκειται για γλυκό απόλυτα γευστικό! Και πολύ πρακτικά για σερβίρισμα εφόσον είναι ατομικές μερίδες. Πολύ επιτυχημένη γλυκοπρόταση!

    • kikitchenandthechef
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    πειρασμοοοοος!!!τελεια προταση!
    καλο μηνα και καλο καλοκαιρι!!!

    • spoon stories
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Υπέροχα είναι. Μου αρέσει που χρησιμοποίησες τα πηλινα αντι για φορμίτσες! Να είσαι καλά με ξεμυάλισες πάλι!!Καλό Μήνα^^

    • Ερμιόνη
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Μα πόσο υπέροχα είναι τα γλυκά αυτά σαντουιτσάκια!
    Πειράζει που θα μπορούσα να τα φάω και ως κυρίως γεύμα 🙂
    Φιλιά!

    • mia maria
    • 3 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ όμορφα και λαχταριστά! Και εμένα μου αρέσουν καλύτερα έτσι ατομικά!

    • Mari
    • 3 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ λαχταριστά!! Τα βλέπω και θα ήθελα να έχω μπροστά τουλάχιστον 2-3 να τα απολαύσω, καθότι είμαι και πολύ γλυκατζού!!
    Φιλιά!!

    • evi@thehealthycook
    • 3 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    μου αρέσει πολύ η σκέψη σου να χρησιμοποιήσεις τα κεσεδάκια!!
    είσαι απίθανη!!

      • Ξανθή
      • 3 Ιουνίου 2015
      Απάντηση

      Άμα βαριέσαι να πας στο κέντρο για άλλες λύσεις και συγχρόνως σκέφτεσαι πολύ είδες τι βρίσκεις;;
      Είναι δύσκολο όμως γιατί το κεσεδάκι έχει χοντρά τοιχώματα και δεν ψήνει εύκολα.
      Θα πάω όμως να αγοράσω αυτά τα μιας χρήσεως για επόμενη χρήση γιατί ο καλός μου τα έφαγε δυο δυο.
      Φιλιά

    • Αγγελική
    • 5 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Και με λίγο στραγγιστό γιαούρτι αντί για την κρέμα γάλακτος θα είναι πεντανόστιμα!
    Οπότε να μην τα ψήσω στα πήλινα μπολάκια; Μου άρεσε πολύ αυτή η λύση.

Γράψτε απάντηση στο Mari Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode