Αυγά σε ρολάκια με πατάτα ή vegeterian scotch eggs

από
Αυγά σε ρολάκια με πατάτα

Εδώ είμαστε πάλι μετά από μικρή διακοπή λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Τα τεχνικά προβλήματα δεν μπορούν να μου χαλάσουν το κέφι για πειραματισμούς και να μην υπήρχε αυτή εδώ η δραστηριότητα των αναρτήσεων οι πειραματισμοί στην κουζίνα θα υπήρχαν και θα υπάρχουν γιατί αυτό είναι η ζωή μου.
Το σημερινό φαγητό προέκυψε από φωτογραφία περιοδικού (υπήρχε δίπλα και η συνταγή που με τη βάση της προέκυψαν) αλλά εγώ κόλλησα στη φωτογραφία.
Ούτε τον τίτλο είδα ούτε τίποτα. Και αφού το φάγαμε ήρθαν και τα σχόλια.  Α!! scotch eggs. Τότε μόνο γύρισα στο περιοδικό να δω τον τίτλο.
Είναι φαγητό που μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο πολύ αγαπητό όπως διάβασα για τα πικ νικ και φτιάχνεται με κιμά από χοιρινό ή λουκάνικου όπου μέσα περικλείεται ένα αυγό. συνοδεύεται με διάφορες σάλτσες και σαλάτες.
Το δικό μου είναι διαφορετικό δεν ξέρω αν κατατάσσεται στα κλασικά scotch eggs, γιατί δεν έχει γίνει με κιμά αλλά με ένα πικάντικο μείγμα πατάτας.
Με κιμά φτιάχνω πολλά χρόνια άλλοτε σε ρολό μεγάλο και άλλοτε σε ατομικά μικρά ρολάκια ψημένα στο φούρνο βέβαια  και συνοδευμένα τις περισσότερες φορές με πατάτες. Ήταν το αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου και από τα πρώτα που έφτιαξαν μόνα τους στην εφηβική τους ηλικία.

Αυτή η εκδοχή άρεσε πολύ δοκιμάστηκαν ζεστά αλλά και κρύα την επομένη συνοδευόμενα με ντολμαδάκια με πλιγούρι αλλά και με μια σαλάτα.

Αυγά σε ρολάκια με πατάτα ή vegeterian scotch eggs

3 ρολάκια

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους σιναπιού
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • το τρήμα από μια φέτα ψωμιού μπαγιάτικου
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τις πατάτες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με κουτάλα πουρέ ή ένα πιρούνι (όχι σε μούλτι)
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και αφήνουμε ακόμη 2 λεπτά. Μεταφέρουμε στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βράζουμε τα τρία αυγά για 3 λεπτά, δεν θέλουμε να παραβράσουν (τα δικά μου δυστυχώς παράβρασαν) Βγάζουμε τα αυγά τα βάζουμε σε κρύο νερό και μόλις κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό στο μείγμα πατάτας νοστιμίζουμε με αλάτι κι πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη, απλώνουμε σε μια επιφάνεια κοπής το κάθε κομμάτι πατάτας τοποθετούμε στο κέντρο ένα αυγό και με προσοχή κλείνουμε το μείγμα σχηματίζοντας τρία μικρά ρολά.
  • Τοποθετούμε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο πιάτο βάζουμε το τρήμα του ψωμιού.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να φτάσει στους 170 βαθμούς. Περνάμε κάθε ρολό από το αλεύρι, τινάζουμε το περίσσευμα, στη συνέχεια το περνάμε από το αυγό και τέλος το κυλάμε ελαφρά στα τρήματα ψωμιού.
  • Τηγανίζουμε ένα ένα τα ρολά για 1 περίπου λεπτό μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτες να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.
  • Σερβίρουμε με σαλάτα ή πατάτες τηγανητές ή με ότι άλλο επιθυμούμε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 17 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Επιτέλους ξανά μαζί μας. Πολλά χρόνια θέλω να φτιάξω και όλο το αναβάλλω, ίσως ήρθε επιτέλους η ώρα, τόσο έυκολο που το δείχνεις να φαίνεται.

    • Ξανθή
    • 17 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Είναι εύκολο ακόμη και με κιμά να το κάνεις, απλά με τον κιμά δεν θυμάμαι τι διάβασα κάπου ως προς το ψήσιμο, ενώ η πατάτα είναι ήδη ψημένη και αρκεί το λίγο τηγάνισμα.Πιθανόν να θέλουν περισσότερο τηγάνισμα.Εμένα πάντως μου άρεσε περισσότερο αυτή η εκδοχή.

    • Άρτεμις
    • 17 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Welcome back!!! Κ μία δοκιμασμένη συνταγή για να φτιάξω κι εγώ!!

    • Ανώνυμος
    • 18 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Καλωσόρισες Ξανθή! Πολύ ωραία τα αυγά με το περιτύλιγμα πατάτας, όσες φορές τα έφτιαξα ήταν με κιμά. Μου αρέσει αυτή η πρόταση! Καλημέρα, καλή εβδομάδα 🙂

Γράψτε απάντηση στο Άρτεμις Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode