Αχλάδια ποσέ

από
Αχλάδια ποσέ (7)

Παίζοντας εδώ και μέρες με τα αχλάδια έφτιαξα δυο φορές ένα σύντομο επιδόρπιο κάθε φορά με άλλες προσθήκες. Η τελευταία έγινε χάριν της σημερινής γιορτής για το Halloween σαν “παιδί” και εγώ έπαιξα.

Η διακόσμηση είναι αυτοσχέδια δική μου και είναι προαιρετική.

Είτε με ρόδι είτε με γλυκό κρασί ή και με χυμό μήλου μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα αχλάδια.

Αχλάδια ποσέ

Συστατικά
  

  • ώριμα αχλάδια
  • γλυκό κρασί μοσχάτο ή χυμό ροδιού
  • ξυλάκι κανέλας Κεϊλάνης

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατώντας το κοτσάνι τους. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη βάση του προκειμένου να μπορούμε να το στήσουμε όρθιο.
  • Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μικρή κατσαρόλα (ανάλογα με το πόσα θα χρησιμοποιήσουμε) και τα περιχύνουμε με το κρασί ή το χυμό ροδιού, μέχρι να σκεπάζονται μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα αχλάδια μας.
  • Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  • Βράζουμε το υγρό που είχαμε προσθέσει ώστε να γίνει ένα σιρόπι και το προσθέτουμε στα αχλάδια. Εδώ με το χυμό ροδιού.
  • Χάριν του παιχνιδιού διακόσμησα τα αχλάδια με πιπέρια κολοκυθόσπορους και σιρόπι ροδιού που είχε περισσέψει από την προηγούμενη φορά.

Σημειώσεις

Μπορείτε να τα βράσετε σε χυμό μήλου προσθέτοντας και μια κουταλιά της σούπας  ζάχαρη.
Αν περισσέψει σιρόπι το κρατάμε για προσθήκη σε άλλες παρασκευές μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode