Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας και τυριά

από
Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας και τυριά

Μια παροιμία λέει ότι: Αν έχεις πολύ πιπέρι βάζεις και στα λάχανα!!

Έτσι κι εγώ μιας και βρέθηκα με πολύ μυζήθρα τη βάζω παντού.

Μετά το cheesecake  και κάποιες σαλάτες σήμερα έγιναν κεφτεδάκια που ναι μέσα έχουν μυζήθρα Κρητική.

Η ιδέα είναι από ξένο περιοδικό προσαρμοσμένη  από εμένα με υλικά Ελληνικά και στα γούστα τα δικά μου.

Δοκιμάστηκαν από αυστηρούς κριτές  πειραματόζωα και άρεσαν πολύ!!!! ζητούν επανάληψη.

Κεφτεδάκια με κιμά γαλοπούλας και τυριά

25 κεφτεδάκια

Συστατικά
  

Για τα κεφτεδάκια

  • 700 γρ φιλέτο γαλοπούλας
  • 200 γρ μυζήθρα ή ανθότυρο
  • 100 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ras el hanout ή κανέλα και γαρίφαλο τριμμένα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 350 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν (προαιρετικό)
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

Για το μείγμα για κεφτεδάκια

  • Κόβουμε το φιλέτο γαλοπούλας σε κομμάτια και το περνάμε από τη μηχανή του κιμά στο δίσκο με τις μεγάλες οπές. Εναλλακτικά για τους έχοντας την άνεση κόψτε το φιλέτο χρησιμοποιώντας δυο μαχαίρια σε πολύ μικρά κομματάκια. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο ζητώντας από το χασάπη σας να σας το κόψει μια φορά.
  • Αν χρησιμοποιήσετε δική σας μηχανή περάστε στη μηχανή και τα: κρεμμύδι σκόρδα και ψωμί. Διαφορετικά τρίψτε τα στον τρίφτη του κρεμμυδιού όλα. (Δεν βρέχουμε το ψωμί)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα: κρεμμύδι, σκόρδο, ψωμί, αυγό, μυζήθρα, και τυριά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

Για τη σάλτσα

  • Σε μια απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά.

Για τα κεφτεδάκια

  • Πλάθουμε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους.
  • Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σπαγγέτι και γαρνίροντας με φύλλα ρόκας και τριμμένο τυρί αν θέλουμε. Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κιμά γαλοπούλας με κοτόπουλου.
Επίσης αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ανθότυρο.
Ως συνοδευτικό επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα πουρέ πατάτες ή σελινόριζας.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Tante Kiki
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Μμμμμμμμμ!! Υπέροχα φαίνονται!!

    • Amelie
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Πω πω νοστιμιά που θα έχουν αυτά τα κεφτεδάκια!!! Φαντάζομαι και τα αρώματά τους και δεν μπορώ να κρατηθώ!

    • Marion
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Αμα κολλήσεις με ένα υλικό το βάζεις μετά παντού .. ωραίο είναι όμως αυτό.

    Τέλεια κεφτεδάκια. Δεν έχω κάνει ποτε με κιμά γαλοπουλας.
    Μ αρεσει το εστραγκον που βαζεις στη σάλτσα.

    Καλημέρα 🙂
    Φιλιά

    • mia maria
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραία! Με τόσα αρωματικά σίγουρα είναι νοστιμότατα!

    • ΕΛΕΝΑ
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Αφού οι αυστηροί κριτές τα ενέκριναν, ποιοι είμαστε εμείς να τα αμφισβητήσουμε??
    Καλό μεσημέρι Ξανθή μου!

    • kikitchenandthechef
    • 17 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    αχ τι καλα θα ηταν να ημουν κ γω μια απο τους κριτες-πειραματοζωα αχααχαχ!!!!
    φαινονται πεντανοστιμα!!!
    φιλια!!!!

    • peps@pepi's kitchen
    • 18 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    θέλω κεφτεδάκια!!!!!!!

    • Helen Gr
    • 19 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Χριστός ανέστη!
    Μπράβο, Ξανθή, εξαιρετικά νόστιμη πρόταση!
    Θα δοκιμαστεί προσεχώς, ίσως χωρίς τη σάλτσα.
    Καλό σου βράδυ!

    • Katerina
    • 21 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Όποτε βλέπω κεφτεδάκια στο τηγάνι θυμάμαι το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου χαχα! Φαίνονται αφράτοι και πολύ νόστιμοι!!

Γράψτε απάντηση στο mia maria Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode