Λουκάνικα με λαχανικά στο φούρνο

από
Λουκάνικα με λαχανικά στο φούρνο

Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τα λαχανικά που έμειναν από άλλα μαγειρέματα ή και να δημιουργήσεις ένα δικό σου πιάτο με λαχανικά της αρεσκείας σου φτιάχνεις αυτό εδώ το εύκολο πιάτο που μοιάζει λίγο με σουφλέ λόγω της προσθήκης αυγών και γάλακτος.

Εγώ έβαλα ότι λαχανικά υπήρχαν στο συρτάρι του ψυγείου και λουκάνικα καπνιστά που βρήκα σε κοντινό Σούπερ Μάρκετ.

Για τις δύσκολες μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.

Λουκάνικα με λαχανικά στο φούρνο

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 4 λουκάνικα
  • 2 μικρά πράσα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 10 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
  • 100 γρ αρακά
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά τον ξεπαγώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα.
  • Σε ένα πυρέξ ή ταψί (διαμέτρου 22 εκατ ) βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα λουκάνικα και τα ψήνουμε, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για περίπου 10 λεπτά γυρίζοντας τα μια φορά. Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 2 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το γάλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  • Αραδιάζουμε τα σπαράγγια ανάμεσα στα λουκάνικα και σκορπίζουμε παντού τον αρακά.
  • Περιχύνουμε με το μείγμα αυγών γάλακτος και τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Αντί για σπαράγγια μπορούμε να βάλουμε φασολάκια ή μπάμιες ανάλογα με την εποχή.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Ανώνυμος
    • 20 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Νόστιμο και εύκολο πιάτο!

    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 21 Ιουνίου 2017
    Απάντηση

    Μου αρέσει που συνδυάζει το λουκάνικο με αρκετά λαχανικά που δίνουν δροσιά στη γεύση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode