Λουκάνικα στο φούρνο με ρεβίθια και βανίλιες ή δαμάσκηνα

από
Λουκάνικα στο φούρνο με ρεβίθια και βανίλιες ή δαμάσκηνα

Όταν βρίσκομαι στο κέντρο της πόλης, φροντίζω να προμηθεύομαι κάποια προϊόντα που δε θα βρω στη γειτονιά. Ένα από αυτά είναι το λουκάνικο κεφτέ και το ανθότυρο.

Για το συγκεκριμένο λουκάνικο έχω γράψει παλιότερα και μπορείτε να διαβάστε εδώ.

Για το συγκεκριμένο ανθότυρο θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.

Αυτή τη φορά το λουκάνικο έγινε με ένα άλλο τρόπο στο φούρνο, προσθέτοντας πάλι ρεβίθια, μιας και δεν είχα φασόλια (που θα ήθελα) έτοιμα στη διάθεσή μου και βανίλιες.

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τον συνδυασμό θα σας εκπλήξει, το πικάντικο λουκάνικο με τα μπαχαρικά τα σκόρδα τα κρεμμύδια και η γλυκύτητα του φρούτου δένουν εξαιρετικά.

Οι ποσότητες των υλικών είναι για το μοναδικό μου γεύμα για ένα άτομο, εύκολα προσαρμόζονται σε περισσότερα.

Αν δεν έχετε στη διάθεση σας αυτό το λουκάνικο χρησιμοποιήστε ένα άλλο, υπάρχουν τόσα διαθέσιμα στην αγορά.

Λουκάνικα στο φούρνο με ρεβίθια και βανίλιες ή δαμάσκηνα

Συστατικά
  

  • 4 κομμάτια λουκάνικο κεφτέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου κομμένες εγκάρσια
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισσο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχαρικά (κανέλα πιπέρι γαρύφαλλου σπόρους μάραθου)
  • 1 κουτ. γλυκού αλεύρι μαλακό
  • 150 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 150 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1-2 βανίλιες ή μεγάλα δαμάσκηνα

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψί βάζουμε τα λουκάνικα με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τοποθετούμε σκεπασμένο στο μεσαίο ράφι προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, ξεσκεπάζουμε, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύδι τις βανίλιες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και το ζωμό λαχανικών.
  • Βάζουμε πάλι στο φούρνο χωρίς να σκεπάσουμε και ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με προζυμένιο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Μπορούμε αν θέλουμε και έχουμε να προσθέσουμε πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε από το φούρνο να προσθέσουμε μερικά φύλλα από τρυφερό σπανάκι.
Όπως έγραψα και στην αρχή ήθελα να του προσθέσω μικρόσπερμα φασόλια αντί των ρεβιθιών αλλά δεν είχα.
Βράστε φασόλια ή ρεβίθια και αποθηκεύστε τα σε μικρά μπολ την κατάψυξη για εύκολη χρήση και για λόγους οικονομίας από εδώ και μπρος θα πρέπει να σκεφτόμαστε τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.
Επίσης, κλείστε το φούρνο  λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ψησίματος, η υπάρχουσα θερμοκρασία αρκεί για τουλάχιστον 10 λεπτά ψησίματος.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode