share

Μπισκότα με μανταρίνια και σοκολάτα

από
Μπισκότα με μανταρίνια και σοκολάτα

Μπορεί όλοι αυτό τον καιρό να φτιάχνετε μελομακάρονα και κουραμπιέδες εγώ όμως έφτιαξα μπισκότα.

Ότι πρέπει για τον πρωινό μου καφέ ή για το απογευματινό μου τσάι.

 

Προτίμησα τα Χιώτικα μανταρίνια για περισσότερο άρωμα αλλά και οι κλημεντίνες μια χαρά κάνουν.

Μπισκότα με μανταρίνια και σοκολάτα

20 μπισκότα

Συστατικά
  

  • 4 - 5 μανταρίνια
  • 175 γρ ζάχαρη
  • 115 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 225 γρ αλεύρι δυνατό
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα τριμμένη
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροσπασμένα

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα μανταρίνια και με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή πίλερ αφαιρούμε τη φλούδα προσέχοντας να μην πάρουμε μέρος του άσπρου. Την κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια σαν οδοντογλυφίδες.
  • Βράζουμε την κομμένη φλούδα πέντε λεπτά σε νερό, στάδιο για να ξεπικρίσει και να μαλακώσει. Στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 50 γρ από τη ζάχαρη, 4 κουταλιές σούπας νερό και το χυμό από δύο μανταρίνια. Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα μπαστουνάκια από τις φλούδες του μανταρινιού. Βράζουμε 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης ή κάδο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό το αλάτι και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα μισά μπαστουνάκια από τα μανταρίνια, τη σοκολάτα και τα φιστίκια.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μεταφέρουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη και φτιάχνουμε ένα ρολό με το κάθε κομμάτι της με διάμετρο 5-6 εκατοστά. Τυλίγουμε τα ρολά με σελοφάν και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια με πάχος περίπου ένα εκατοστό.Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 15 λεπτά μόνο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν λίγο διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μανταρινιού.
  • Όταν κρυώσουν μεταφέρουμε σε μεταλλικό κουτί ή σε βάζο που κλείνει καλά.
  • Μπορεί να αποτελέσει ένα δωράκι σε μικρούς και μεγάλους φίλους μας.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε πριν κόψουμε τα ρολά τα ρολάρουμε σε επιπλέον ζάχαρη.
Η σοκολάτα μπορεί να είναι και κάποια άλλη, εγώ έβαλα αυτή τη λευκή που υπήρχε στο ψυγείο μου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • dimitra craftent
    • 18 Δεκεμβρίου 2021
    Απάντηση

    Μου φαίνονται καταπληκτικά.. Λατρευω τα χιωτικα μανταρινια θα τα φτιάξω.. Άλλη μια φορά σε ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode