share

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

από
Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Με τα αρωματισμένα ξίδια έχω ασχοληθεί και άλλες φορές μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ τα πειράματα μου.

Αυτή τη φορά για άλλο έψαχνα στα βιβλία μου και αλλού καταλήγω.

Πριν λίγες μέρες αγαπητή φίλη μου έστειλε κυνόροδα που μάζεψε στις βόλτες της καραντίνας.

Η ανιψιά μου προχτές μου έφερε μια σακούλα λεμόνια από τη λεμονιά της αυλής τους.

Ψάχνοντας τι να κάνω με τα λεμόνια έπεσα πάνω σε αυτό το ξίδι.

Θα περιμένω δυο τρεις βδομάδες να έχω αποτέλεσμα, οι προτάσεις είναι να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες σε κοτόπουλο ή ψάρι ακόμη και να ραντίσουμε με αυτό πεπόνι ή προσιούτο.

Αν δεν έχετε κυνόροδα χρησιμοποιείστε μόνο λεμόνι και πορτοκάλι.

Το δικό μου πρόβλημα ήταν ότι λόγω καραντίνας, δύσκολα βρήκα μπουκάλι να το βάλω, χρειάζεται ένα με μεγάλο στόμιο και κατά προτίμηση με πλαστικό πώμα ή φελλό γιατί τα μεταλλικά οξειδώνονται.

Ξίδι αρωματισμένο με κυνόροδα και λεμόνι

Συστατικά
  

  • 500 ml Μηλόξιδο ή λευκό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη προαιρετικό
  • κυνόροδα
  • φλούδες από ακέρωτα και αψέκαστα λεμόνια ή πορτοκάλια
  • ξύλινο σουβλάκι
  • μπουκάλι με μεγάλο στόμιο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε καλά το λεμόνι και με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες κόβουμε τη φλούδα του χωρίς να πάρουμε από το άσπρο μέρος.
  • Σε ξύλινο σουβλάκι περνάμε εναλλάξ κυνόροδα και φλούδα λεμονιού.
  • Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το ξίδι με τη ζάχαρη για να λιώσει. Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε στο μπουκάλι μας βυθίζουμε μέσα το σουβλάκι και κλείνουμε καλά.
  • Αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για δυο τρεις εβδομάδες, αφαιρούμε με μια λαβίδα το σουβλάκι και είναι έτοιμο για χρήση. Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε και περισσότερο χρόνο.

Σημειώσεις

Το ξίδι που χρησιμοποίησα είναι ένα αφιλτράριστο μηλόξιδο που υπήρχε στο σπίτι.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode