Πένες με πιπεριές και ρεβίθια

από
Πένες με πιπεριές και ρεβίθια

Ένα νηστίσιμο πιάτο που συνδυάζει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, εύκολο στην παρασκευή του δοκιμάστηκε σήμερα και σίγουρα θα το επαναλάβω.

Μπορείτε για το γρήγορο της παρασκευής του να χρησιμοποιήσετε ρεβίθια κονσέρβας ή βρασμένα που θα έχετε φυλάξει στην κατάψυξη σας από άλλες παρασκευές. Επίσης μπορείτε να βάλετε πιπεριές από βάζο.

Πένες με πιπεριές και ρεβίθια

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 1 τσιμπιά μπούκοβο
  • 120 γρ βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ πένες
  • λίγα φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Ψήνουμε τις πιπεριές σε BBQ ή σε γκρίλ βγάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν για 10 λεπτά. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε σε λωρίδες. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε έτοιμες από βάζο.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα βρασμένα ρεβίθια Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και ανακατεύουμε καλά.
  • Παράλληλα σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο.
  • Στο τηγάνι μας προσθέτουμε το μπούκοβο τη ζάχαρη, το ξίδι αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό από αυτό που βράζουν τα ζυμαρικά.
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε με φύλλα μαϊντανού και αν θέλουμε τριμμένο τυρί.

Σημειώσεις

Μπορείτε να δείτε εδώ και έναν άλλο συνδυασμό με αρακά αλλά όχι νηστίσιμο.
Και μια άλλη νηστίσιμη πρόταση ιδιαίτερη με πένες.
Ρεβίθια σε κονσέρβα θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, ίσως και σε μεγάλα ΣΜ.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode