Σπαγγέτι με πράσα και μανιτάρια

από
Σπαγγέτι με πράσα και μανιτάρια

Συνήθως κάθε Δευτέρα το γεύμα μου έχει κάποιο ζυμαρικό.

Έτσι τη Δευτέρα που μας πέρασε ένα πράσο που είχε περισσέψει και λίγα μανιτάρια εμπλούτισαν το πιάτο μου.

Εύκολα νόστιμα και οικονομικά!!

Σπαγγέτι με πράσα και μανιτάρια

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • φύλλα φασκόμηλου
  • 4-5 μανιτάρια αγαρικά και πόρτο μπέλο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γρ σπαγγέτι
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το πράσο, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Σε τηγάνι βάζουμε τη μια κουταλιά βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 -15 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2-3 φύλλα από το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά.
  • Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό ανάλογα με το προτεινόμενο χρόνο και στραγγίζουμε, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Στην κατσαρόλα που έβρασε το σπαγγέτι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα πράσα και τα μανιτάρια και λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Αν έχετε φρέσκο φασκόμηλο προσθέστε 2-3 φύλλα στο βούτυρο πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά ίσα να αρωματιστεί το βούτυρο και προσθέστε τα στο πιάτο σας.
Το τυρί μου ήταν σκληρό ελαιοτύρι Μήλου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode