share

Τάρτα σε βάση από κουνουπίδι

από
Τάρτα σε βάση από κουνουπίδι

Αν δεν σου πουν ότι αυτή η βάση είναι από κουνουπίδι δεν υπάρχει περίπτωση να το καταλάβεις, το ίδιο συνέβη και με ένα πουρέ που προηγήθηκε και για ώρα κάποιος έψαχνε τι είναι τι είναι.

Υπάρχει ένα κόλπο για να γίνει αυτό διαβάστε στη συνταγή και είμαι σίγουρη ότι ακόμη και για σαλάτα θα το εφαρμόζετε.

Η ιδέα να μπει ως βάση στην τάρτα είναι από διαφημιστικό περιοδικού μικρής αλυσίδας ΣΜ της Αγγλίας.

Το τι θα προσθέσετε από πάνω είναι θέμα επιλογής σας, εγώ βασίστηκα σε μια παλιά μου τάρτα με διαφορετική βάση τότε, δείτε εδώ τη συνταγή και σε ότι υπήρχε πρόχειρο στο σπίτι.

Μπορεί να αποτελέσει ένα  ελαφρύ  γεύμα ή δείπνο ή και συνοδευτικό.

Διαλέξτε ένα σφιχτό  ολόλευκο κουνουπίδι και φτιάξτε τη.

Τάρτα σε βάση από κουνουπίδι

Συστατικά
  

Για τη βάση

  • 500 γρ κουνουπίδι
  • 1 μικρό λεμόνι
  • 50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

Για την γέμιση

  • 1 συσκευασία μοτσαρέλα
  • 1-2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας
  • 10 ντοματίνια
  • 3-4 λωρίδες μπέικον προαιρετικό
  • 2-3 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι ή κασέρι τριμμένο
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ξεκινάμε με τη βάση της τάρτας. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κουνουπίδι μαζί με το λεμόνι (κομμένο στη μέση) και βράζουμε 3-4 λεπτά. Το λεμόνι είναι αυτό που δεν θα αφήσει μυρωδιές κουνουπιδιού στο σπίτι αλλά και στο ίδιο το κουνουπίδι. Στραγγίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι αρκετή ώρα να στραγγίξει καλά.
  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε λίγο λίγο το κουνουπίδι, αφαιρώντας τα σκληρά κομμάτια και το λιώνουμε, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί το αυγό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  • Σε λαμαρίνα απλώνουμε χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο. Απλώνουμε το μείγμα κουνουπιδιού και δημιουργούμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μια βάση λεπτή σε σχήμα οβάλ
  • Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 25 λεπτά στο κάτω κάτω ράφι του φούρνου.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και τον ρυθμίζουμε στο γκριλ.
  • Απλώνουμε πάνω στη βάση τη σάλτσα ντομάτας, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο πάνω ράφι του φούρνου με γκριλ για 5-7 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και γαρνίρουμε με το βασιλικό, τα φύλλα ρόκας και λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και μεταφέρουμε με το χαρτί που ψήθηκε πάνω σε ξύλο κοπής για το σερβίρισμα.

Σημειώσεις

Μη βράσετε πολύ το κουνουπίδι και αφήστε το να στραγγίξει πολύ καλά.
Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ότι εσείς θέλετε αρκεί αυτό να θέλει λίγο ψήσιμο,ή θα τα έχετε από πριν επεξεργαστεί γιατί ο χρόνος ψησίματος είναι μικρός. Θα μπορούσατε να προσθέσετε ας πούμε μανιτάρια τα οποία θα έχουν σοταριστεί.
Αλάτι δεν πρόσθεσα, εκτός από το βράσιμο του κουνουπιδιού, γιατί το τυρί μου ήταν αρμυρό.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode