share

Φιλέτο κόκκινου τόνου ψητό

από
Φιλέτο κόκκινου τόνου ψητό

Κάθε Σάββατο είναι ημέρα ψαριού και είμαι τυχερή γιατί έχω τον καλύτερο ψήστη.

Αν δεν έχετε δε δοκιμάσει αυτό το φιλέτο σας προτείνω να το βρείτε σύντομα και να το απολαύσετε για΄τι περί απόλαυσης πρόκειται.

Το βρήκαμε σε μεγάλο ΣΜ χτες που κάναμε τα ψώνια της εβδομάδος. Ο καλός μου ψήστης βρήκε μια μαρινάδα στην οποία ξεκουράστηκε το φιλέτο μας και το έψησε στο BBQ.

Φιλέτο κόκκινου τόνου ψητό

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 2 φιλέτα κόκκινου τόνου πάχους 1 1/2 εκατοστού
  • 1 μικρό πορτοκάλι το χυμό του
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 2 κουτ. σοούπας σόγια σος
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού
  • λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης

Οδηγίες
 

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα μπολ και αδειάζουμε από πάνω τη μαρινάδα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
  • Ανάβουμε το BBQ μέχρι να φτάσει στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα φιλέτα στη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μια πράσινη σαλάτα.

Σημειώσεις

Μην ψήσετε περισσότερη ώρα τα φιλέτα θα στεγνώσουν.
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε σε σχαροτήγανο που θα το έχετε κάψει πολύ πριν βάλετε τα φιλέτα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode