share

Χτένια με πικάντικα μήλα

από
Χτένια με πικάντικα μήλα

Εδώ και πολλούς μήνες ήμουν στην αναζήτηση για χτένια. Πήγα στην κεντρική αγορά πήγα σε Σούπερ Μάρκετ, τηλεφώνησα αλλά δεν..

Στην αγορά βέβαια δεν κατεβαίνω πλέον συχνά και κάποια που βρήκα ήταν σε συσκευασία του κιλού οπότε για εμένα ήταν υπερβολικά πολλά.

Την περασμένη εβδομάδα είχα την τύχη να τα συναντήσω στα ψυγεία μεγάλου ΣΜ σε μικρότερη συσκευασία και με το κέλυφος τους.

Θα μου πείτε καλά τι σε έπιασε και τα ψάχνεις τόσο;; Ε ναι τόσα έχω δει στο master chef xaxaxaxa.  Όχι βέβαια δεν ήταν αυτό το κίνητρο αλλά τα πολλά πιάτα που έχουν φτάσει σε εμένα με φωτογραφία από τα παιδιά μου.

Ο στόχος ήταν να βρω αυτά χωρίς το κέλυφος και μεγαλύτερα, αλλά ελπίζω σε νέα αναζήτηση και να τα απολαύσω με τις συνταγές των παιδιών.

Η συνταγή για αυτά σήμερα είναι προσαρμοσμένη από το βιβλίο του μίξερ μου με διάφορες συνταγές και μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα συνοδευτικό.

Οι ποσότητες είναι προσαρμοσμένες για γεύμα για ένα άτομο.

Χτένια με πικάντικα μήλα

Συστατικά
  

  • 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες
  • μείγμα μπαχαρικών από κουρκουμά, κίμινο, κόλιαντρο, μπούκοβο
  • φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • φύλλα από θυμάρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 6 χτένια
  • βούτυρο
  • χυμό λεμονιού
  • σχινόπρασο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε ροδέλες του 1,5 εκατοστού περίπου. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε μικρή ποσότητα από κάθε μπαχαρικό. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και παίρνουμε τα φύλλα από δυο τρία κλωνάρια θυμαριού.
  • Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με χαρτί ψησίματος και αραδιάζουμε τις ροδέλες του μήλου. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυριστικά και λίγο αλάτι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά γυρίζοντας τα μήλα στα 15 λεπτά.
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και μαγειρεύουμε τα χτένια ρίχνοντας με ένα κουτάλι βούτυρο συνέχεια για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
  • Σε μπλέντερ ή σε γουδί βάζουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού μαζί με το ψιλοκομμένο σχινόπρασο και χτυπάμε δυνατά.
  • Σερβίρουμε βάζοντας από κάτω τις ροδέλες του μήλου από πάνω τα χτένια και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο- λεμόνι- σχινόπρασο.

Σημειώσεις

Η πρόταση ήταν να προστεθεί στο ελαιόλαδο - λεμόνι, lemon grass, κάτι βέβαια που δεν έχω γιαυτό έβαλα το σχινόπρασο που υπάρχει σε γλαστράκι.
Θα δοκιμάσω την επόμενη φορά με ξινόμηλο.
Αν σας ενδιαφέρει η αναζήτηση για χτένα προτείνω τα μεγάλα καταστήματα ΣΜ όπως και αγορές με θαλασσινά νωπά ή κατεψυγμένα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode