share

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και λεμόνι τουρσί

από
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και λεμόνι τουρσί

Άργησες να γυρίσεις σπίτι σου και πεινάς μην κάνεις σφάλμα και παραγγείλεις από έξω θα αργήσει περισσότερο, εδώ έχω μια ιδέα η οποία θέλει μόνο 15 άντε 20 λεπτά να πραγματοποιηθεί.

Και αν δεν έχεις ακριβώς αυτά τα υλικά στο τέλος σου έχω πρόταση εναλλακτικής επιλογής.

Αν όμως μπορέσεις προγραμμάτισε το με αυτά τα υλικά ο συνδυασμός τους είναι πολύ ταιριαστός.

Απλά και νόστιμα φάγαμε σήμερα μιας και σχεδόν κάθε Δευτέρα είναι ημέρα ζυμαρικών.

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό και λεμόνι τουρσί

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 180 γρ λιγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
  • 1/2 ρίζα φινόκιου ή μια ολόκληρη ανάλογα με το μέγεθος
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 από ένα μικρό λεμόνι τουρσί
  • 3 κουτ. σούπας μυζήθρα φρέσκια Κρήτης
  • 100 γρ καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
  • λίγα κλωνάρια άνηθου για το γαρνίρισμα
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το φινόκιο. Κόβουμε το λεμόνι τουρσί σε λωρίδες λεπτές. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν κρατάμε χρόνο ανάλογα με την πρόταση που αναγράφετε στο πακέτο. Μόλις είναι έτοιμα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  • Συγχρόνως σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φινόκιο σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι 150 ml από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας δυναμώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το λεμόνι τουρσί και τη μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι προσθέτουμε το σολομό ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα άνηθου και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Οι εναλλακτικές προτάσεις για μια δύσκολη στιγμή που δεν προλαβαίνεις να κάνεις ψώνια:
Αντί για λεμόνι τουρσί βάζουμε το χυμό και το ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι.
Αντί για φινίκιο βάζουμε ένα κρεμμύδι.
Αντί της μυζήθρας βάζουμε ένα μαλακό τυρί σαν το κατίκι ας πούμε ή κάποια άλλο μαλακό τριμμένο.
Αντί του σολομού η μόνη εύκολη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι τόνος από κονσέρβα ή βαζάκι.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode