Πολύ καιρό είχε να μυρίσει το σπίτι αρώματα γλυκού και έπρεπε!!
Αυτό το κέικ είναι πολύ εύκολο να γίνει αρκεί να αφήσεις τα αρωματικά να δώσουν το άρωμα τους για αρκετή ώρα. Αν δεν θέλεις ή δεν έχεις κυνόροδα βάλε ένα τσάι αρωματικό θα είναι ακόμη καλύτερο.
- 100 ml γάλα
- 2 κουτ. γλυκού κυνόροδα σπασμένα σε γουδί
- 1 κουτ. γλυκού σποράκια καρδάμωμου σπασμένα σε γουδί
- 170 γρ βούτυρο μαλακό
- 170 γρ ζάχαρη καστανή
- 3 αυγά
- 175 γρ αλεύρι μαλακό
- 1/2 κοτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- γλυκό του κουταλιού ή γλάσο ζάχαρης για τη διακόσμηση
- Ετοιμάζουμε τα αρωματικά και τα προσθέτουμε στο γάλα το οποίο έχουμε ζεστάνει ελαφρά. Αφήνουμε για μια ώρα. Στραγγίζουμε με λεπτό σουρωτήρι.
- Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ που διαθέτουμε) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να έχει ένα υπόλευκο χρώμα.
- Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
- Συνεχίζουμε σε ακόμη πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αρωματισμένο γάλα.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένη - αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
Το μείγμα μπορεί να μοιραστεί σε ατομικές φόρμες για μάφιν, ο χρόνος ψησίματος όμως θα είναι μικρότερος γύρω στα 20-25 λεπτά.
Πολύ ωραίο! Όλο άρωμα και νοστιμιά.