share

Πικάντικα μύδια με κολοκύθα

από
Πικάντικα μύδια με κολοκύθα

Η βόλτα μου μέχρι τον ψαρά είναι προγραμματισμένη κάθε Σάββατο για το ψάρι ή τα θαλασσινά του γεύματος μου. Τις  τελευταίες εβδομάδες αγοράζω κάτι επιπλέον και για δεύτερο γεύμα της επόμενης εβδομάδας.

Αυτή τη φορά τα ψώνια είχαν ένα φαγκρί και λίγα μύδια. Το φαγκρί έγινε ψητό και συνοδεύτηκε με μια σαλάτα από άγρια χόρτα και το μύδια περίμεναν ιδέα.

Εκεί που ο χρόνος δεν περνά πέραν από το  πλέξιμο, νέο χόμπι, γίνονται πολλές αναζητήσεις για συνταγές  στο δίκτυο ή σε βιβλία και περιοδικά, παλιά συνήθεια και απασχόληση

Και μέσα από τα πολλά ήρθε αυτή η ιδέα του συνδυασμού με κολοκύθα.

Και επειδή η καλή μου φίλη Ειρήνη έχει φροντίσει για τις κολοκύθες αυτοσχεδίασα με ότι υλικά εγώ είχα και δεν το μετάνιωσα.

Πικάντικα μύδια με κολοκύθα

Συστατικά
  

  • 1/2 κιλό μύδια
  • 400 γρ κολοκύθα red kuri
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίτζερ ή μισό κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρας ελ χανούτ
  • 100 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα ή σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Ξεκινάμε με τα μύδια. Πλένουμε καλά τα μύδια με ένα βουρτσάκι και αφαιρούμε το γενάκι.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τα σπόρια και τις ίνες και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρας ελ χανούτ και το τζίτζερ, ανακατεύουμε καλά.
  • Συνεχίζουμε με την κολοκύθα για λίγα λεπτά και προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών μαζί με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια ή τη σάλτσα ντομάτας. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια ένταση για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό, δεν πρέπει να στεγνώσει η σάλτσα σε αυτή τη φάση.
  • Προσθέτουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 8 λεπτά. Προσέχουμε να ανοίξουν όλα, αν κάποιο δεν ανοίξει το απορρίπτουμε. Δένουμε τη σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
  • Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
  • Εγώ συνόδευσα με ωμή σαλάτα κολοκύθας crown prince. (φωτογραφία αρχείου).

Σημειώσεις

Η κολοκύθα που πρόσθεσα τρώγεται με τη φλούδα και γιαυτό δεν την καθάρισα, αν δεν έχετε  αυτή την κολοκύθα, μπορείτε να βάλετε μια άλλη από τις πορτοκαλί που θα βρείτε στις αγορές.
Αντί του ρας ελ χανούτ μπορείτε να βάλετε ένα μείγμα πικάντικων μπαχαρικών  όπως κανέλλα, κίμινο. πάπρικα, κόλιαντρο και μπούκοβο.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode