Ατομικά cheesecake

από
Ατομικά cheesecake

Θέλω να φτιάχνω γλυκά αλλά σε μικρές ποσότητες, διαφορετικά ή θα κερνάω όλη τη γειτονιά ή κάποια ποσότητα θα καταλήγει στα σκουπίδια.

Έτσι όταν ξεφυλλίζοντας κάποια περιοδικά είδα κάποιες προτάσεις για ατομικά cheesecake  αναφώνησα χαρούμενη: αυτό είναι για μένα.

Η βασική ιδέα δεν αλλάζει πολύ απλά φτιάχνεις μικρές ποσότητες υλικών όταν θέλεις  τα σερβίρεις σε ποτήρι ή σε βαζάκι και απολαμβάνεις φρέσκο γλυκό.

Αυτή τη φορά έγινε με φρέσκα rasberry που τυχαία βρήκα σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ.

Μπορούν να αντικατασταθούν με φράουλες ή και βερίκοκα τώρα που είναι η εποχή τους.

Ατομικά cheesecake

4

Συστατικά
  

  • 6 μπισκότα digestive
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή φραγκοστάφυλλο
  • 150 γρ raspberry

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί το γιαούρτι και 2 κουταλιές από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν .
  • Πλένουμε τα φρούτα και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Σε ποτήρια ή σε βαζάκια συναρμολογούμε το γλυκό. Βάζουμε κάτω κάτω το 1/4 του μπισκότου και συνεχίζουμε με το μείγμα τυριού γιαουρτιού.
  • Μοιράζουμε σε όλα από μια κουταλιά μαρμελάδα και αραδιάζουμε από πάνω τα φρούτα. Περιχύνουμε τα φρούτα με το υπόλοιπο μέλι
  • Αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και απολαμβάνουμε.

Σημειώσεις

Τα φρούτα μπορεί να είναι φράουλες, φρούτα του δάσους ή και βερίκοκα ώριμα κομμένα σε κομμάτια μικρά.
Ανάλογα προσαρμόζουμε και τη μαρμελάδα που θα βάλουμε.
Για τα κόκκινα φρούτα προτιμήστε μια κόκκινη μαρμελάδα.
Για τα βερίκοκα μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο.
Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμο μείγμα τυριού γιαουρτιού στο ψυγείο και να συνθέτουμε το γλυκό (όχι βέβαια για πολλές μέρες)
Το μέλι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αρκετά ρευστό.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • peps@pepi's kitchen
    • 30 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Αγαπημένο γλυκάκι και ωραία σερβιρισμένο!

    • Αγγελική
    • 30 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Πολύ εύκολα, γρήγορα και ιδανικού μεγέθους γλυκάκια!
    Καλό τριήμερο!

    • Marion
    • 30 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Ιδανικό γλυκό για την εποχή και βολικό.
    Μ αρέσει να γινονται λίγα κάθε φορά και να μην μενουν.
    Ωραια τα rasberry !!

    Kαλό τριήμερο 🙂

    • Beauty Follower
    • 30 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Λαχταριστα… και τι όμορφα βαζακια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    • Tante Kiki
    • 31 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Νοστιμότατα , δροσερά , καλοκαιρινά και με πολύ όμορφη παρουσίαση!!

    • spoon stories
    • 2 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Κάθε καλοκαίρι τα κάνω παρόμοια και είναι καταπληκτικά. Ετοιμάζονται γρήγορα, είναι εντυπωσιακά και ελαφριά !!!

Γράψτε απάντηση στο Αγγελική Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode