Γαρίδες με κάρυ και “ρύζι” από κουνουπίδι

από
Γαρίδες με κάρυ και "ρύζι" από κουνουπίδι

Την ημέρα του μεγάλου χιονιά δεν είχα προγραμματίσει τίποτα για φαγητό.

Αφού χάζεψα για αρκετή ώρα το χιόνι και κατέγραψα τα προβλήματα που είχαν προκύψει άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να φτιάξω για φαγητό.

Το μόνο που μπορούσε να αποψυχθεί εύκολα ήταν κάποιες γαρίδες  που είχα πάρει πριν αρκετές μέρες με τη σκέψη σε ένα περίπου τέτοιο φαγητό σαν αυτό που παρουσιάζω, μου το είχαν προτείνει κάποιο βράδυ τα παιδιά μου.

Έτσι με διάθεση αυτοσχεδιασμών και με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα έγινε αυτό το πιάτο που επιδέχεται προσθήκες ή αφαιρέσεις υλικών.

Γαρίδες με κάρυ και "ρύζι" από κουνουπίδι

Συστατικά
  

  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γρ κολοκύθα κομμένη σε λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • 150 γρ ντοματάκια ψιλοκομμένα από συσκευασία
  • 100 ml γάλα καρύδας ή κρέμα καρύδας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες κατεψυγμένες
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • μερικά μπουκέτα κουνουπίδι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ξεπαγώνουμε καλά τις γαρίδες μέσα σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίζουν τα υγρά. Ετοιμάζουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, κολοκύθα και τζίτζερ.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, την κολοκύθα και το τζίτζερ, αλατίζουμε και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να αρχίσει το κρεμμύδι να καραμελώνει. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το κάρυ και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα δυο λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Στο διάστημα αυτό βάζουμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού σε επεξεργαστή τροφίμων και το τρίβουμε να μοιάζει με ρύζι. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το τριμμένο κουνουπίδι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 3-4 το πολύ λεπτά. Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι το χυμό και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό συνοδεύοντας με το "ρύζι" κουνουπιδιού.

Σημειώσεις

Η κολοκύθα ήταν έξτρα προσθήκη δική μου.
Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο κάρυ ή και λίγο μπούκοβο.
Προτιμήστε γάλα καρύδας από κονσέρβα ή ανάλογη κρέμα καρύδας.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode