Κέικ με διάφορα φρούτα

από
Κέικ με διάφορα φρούτα

Κέικ έχω να φτιάξω πολύ καιρό και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Εκείνος που θα το έτρωγε πρώτος δεν είναι πια εδώ.

Προχτές η κόρη φίλης και συγκατοίκου μου έδωσε ένα σακουλάκι με διάφορα φρούτα τύπου berries, κατεψυγμένα, τα οποία δεν της άρεσαν για το λόγο που τα αγόρασε, λέγοντας: εσείς κάτι θα τα κάνετε.

Η πρώτη σκέψη ήταν να τα προσθέσω σε κέικ και άρχισαν οι αναζητήσεις σε ένα βιβλίο μου με 100 συνταγές για κεκάκια. Έτσι αντί για κεκάκια έγινε κέικ σε φόρμα.

Το περισσότερο δοκιμάστηκε από την οικογένεια της φίλης, άρεσε και μάλιστα  είπαν ότι ήταν καλύτερο την επόμενη μέρα.

Ας το φτιάξουμε για τον πρωινό ή απογευματινό μας καφέ ή για το συνοδευτικό των παιδιών μας για το σχολείο.

Κέικ με διάφορα φρούτα

Συστατικά
  

  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 100 γρ ζάχαρη συν μια κουταλιά της σούπας
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό
  • 75 γρ γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 1/2 δοσομ. κούπα διάφορα φρούτα κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκατ

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν τη σόδα και το αλάτι. Φροντίζουμε να ξεπαγώσουν καλά τα φρούτα αν είναι κατεψυγμένα.
  • Σε κάδο του μίξερ ή σε μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ στο κατώτερο σημείο και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Προσθέτουμε την μια δοσομετρική κούπα από τα φρούτα και αναδεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μείγμα
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα φρούτα. Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει καθαρή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.

Σημειώσεις

Αντί των κατεψυγμένων φρούτων μπορούμε να βάλουμε μείγμα από φρέσκα, φράουλες, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα, σμέουρα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Θέλγια Τσιαρσιώτη
    • 16 Οκτωβρίου 2020
    Απάντηση

    Ένα θαυματάκι! Εξαιρετική ιδέα, Ξανθούλα. Έχω στην κατάψυξη υπέροχα μύρτιλλα από τον Όρλιακα στο Ζιάκα Γρεβενών και η πρότασή σου, θα τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο κατά τη γνώμη μου τρόπο. Σ’ ευχαριστώ ολόθερμα!

Γράψτε απάντηση στο Θέλγια Τσιαρσιώτη Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode