Κέικ με πολέντα φιστίκια και φρούτα

από
Κέικ με πολέντα φιστίκια και φρούτα

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα γιορτάζεται αύριο, αυτή του ψησίματος κέικ.

Για να συνοδεύσουμε το τσάι μας εδώ στα βόρεια που βρισκόμαστε, με αρκετό κρύο, έψησα αυτό το κέικ.

Λόγω της προσθήκης του συγκεκριμένου αλευριού  είναι ένα κέικ εύθρυπτο. Η προσθήκη των φιστικιών το κάνει ιδιαίτερο.

Ίσως εμένα βγήκε λίγο πιο στεγνό γιατί ο φούρνος εδώ είναι πολύ παλιός και με προβλήματα.

Κέικ με πολέντα φιστίκια και φρούτα

Συστατικά
  

  • 125 γρ βούτυρο
  • 200 γρ φιστίκια Αιγίνης τριμμένα
  • 60 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ πολέντα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 3 αυγά
  • 100 γρ φράουλες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά ( θα πρέπει να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και το γιαούρτι μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα φιστίκια, την πολέντα , μπέικιν και αλάτι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα
  • Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας και τέλος το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ντύνοντας τη με χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού το ισιώνουμε ομοιόμορφα. Μοιράζουμε τα φρούτα στην επιφάνεια του μείγματος.
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 50 λεπτά ελέγχουμε, με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σημειώσεις

Αν θέλουμε το συνοδεύουμε με γιαούρτι ή μια μπάλα παγωτό βανίλιας.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φράουλες με κεράσια που θα έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια ή όλα τα φρούτα να είναι βερίκοκα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Ανώνυμος
    • 23 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Αυτά τα κεικ με τα φρούτα είναι ωραία και ζουμερά
    Ωραίο και το αλεύρι που έβαλες.
    Η τελευταία φωτογραφία πολύ ωραία 😉

    Φιλιά

Γράψτε απάντηση στο Ανώνυμος Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode