share

Κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι

από
Κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι

Κέικ είχα να φτιάξω πάρα πολύ καιρό, εκτός αυτού που έφτιαξα προκειμένου να κόψουμε βασιλόπιτα με τα παιδιά.

Ποιος να φάει ολόκληρο κέικ;; Να όμως που τώρα είναι εδώ ο γιος και όλo κάτι πιο πολύ θα φαγωθεί.

Προτίμησα ένα εύκολο και μικρό αρωματίζοντας με πορτοκάλι που τώρα είναι στα καλύτερα του.

Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά σας ή τα εγγόνια σας και δώστε τους τη χαρά της δημιουργίας του δικού τους γλυκού, είναι σίγουρο ότι θα το θυμούνται όταν θα μεγαλώσουν.

Κέικ με πορτοκάλι και γιαούρτι

Συστατικά
  

  • 220 γρ αλεύρι μαλακό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ κράνμπερι ή σταφίδες
  • 60 γρ βούτυρο μαλακό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας μέλι ανθέων
  • φιστίκια χοντροκομμένα για την επικάλυψη
  • φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το αλάτι τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κράνμπερι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αυγά και προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι.
  • Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή.
  • Βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι για 2-3 λεπτά και μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι αφού πρώτα το τρυπήσουμε με ένα σουβλάκι.
  • Μόλις πιει το σιρόπι το μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Μπεχαρ Βιργινια
    • 27 Φεβρουαρίου 2022
    Απάντηση

    Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode