Κέικ με ροδάκινα και κεράσια

από
Κέικ με ροδάκινα και κεράσια

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη μου να μη φτιάξω σήμερα γλυκό.

Τα δυο μου παιδιά μου χάρισαν άλλα δυο τους συντρόφους τους.

Και σήμερα έχουμε διπλή γιορτή, γενέθλια αλλά και ονομαστική γιορτή μαζί και όπως πάντα εγώ σε όλες τις γιορτές τους, άσχετα με το που βρίσκονται, φτιάχνω γλυκό.

Ένα εύκολο κέικ με φρούτα εποχής που μπορεί να συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτού.

Δοκιμάστε το.

Κέικ με ροδάκινα και κεράσια

Συστατικά
  

  • 120 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 150 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα τριμμένα
  • 3 ροδάκινα
  • 100 γρ κεράσια
  • 80 ml σιρόπι από άνθη αφροξυλιάς
  • 20 ml χυμό λεμονιού
  • ταψί διαστάσεων 22χ22

Οδηγίες
 

  • Σε κάδο μίξερ ή μπολ ανάδευσης (ανάλογα με το μίξερ μας) βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, χτυπάμε να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ σε χαμηλή και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και με τη βοήθεια μιας ματίζ τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
  • Στρώνουμε το ταψί μας με ένα βρεγμένο χαρτί ψησίματος. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι τους. Καθαρίζουμε και τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρές φέτες.
  • Αραδιάζουμε τα φρούτα πάνω στο μείγμα του κέικ
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 30-35 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει μια λάμα στεγνή.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά
  • Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι αφροξυλιάς και το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το κέικ.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε συνοδεύοντας αν θέλουμε με μια μπάλα παγωτού.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode