Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

από
Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

Μια πολύ εύκολη συνταγή ιδέα της κόρης μου, δοκιμάστηκε σήμερα και άρεσε πολύ!!

Ένα μεζεδάκι πολύ γρήγορο για ουζάκι ή μπίρα ή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Καλαμαράκια πικάντικα στο γκριλ

Συστατικά
  

  • 300 γρ καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας τρήμα ψωμιού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις ροδέλες καλαμαράκια τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τρήμα ψωμιού κι ανακατεύουμε
  • Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στο γκριλ (όχι πολύ δυνατό) για περίπου 20 λεπτά
  • Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Σημειώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε  κατεψυγμένα ή φρέσκα καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες.
Καλό είναι να βάλετε μεγαλύτερη ποσότητα γιατί εξαφανίζονται με την εμφάνιση τους.
Προτιμήστε μπαγιάτικο ψωμί για το τρήμα χοντροτριμμένο σε μούλτι ή έτοιμο αν βρείτε σε ΣΜ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amelie
    • 15 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    Ωραία ιδέα που θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη τώρα που ξεκίνησε η Σαρακοστή!

    • evi@thehealthycook
    • 18 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    αφού είναι πικάντικα θα μου αρέσουν σίγουρα! 😉

Γράψτε απάντηση στο evi@thehealthycook Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode