Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαρίδες

από
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαρίδες

Τα πιο όμορφα βρώσιμα λουλούδια αυτής της εποχής οι κολοκυθοανθοί!!

Παλιά τους έβρισκα μόνο το καλοκαίρι στο χωριό, τώρα όμως μπορώ να τους βρίσκω και στη λαϊκή αγορά έτσι πριν λίγες μέρες γύρισα με πακέτα ανθών από το πιο όμορφο Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη χάρισα στους φίλους μου και άρχισα τις σκέψεις πως να φτιάξω τους δικούς μου.

Τους έχω φτιάξει παλιότερα γεμιστούς  με μυριστικά, ρύζι και κουκουνάρι αλλά και γεμιστούς με μπακαλιάρο, μια άλλη φορά τους πρόσθεσα σε τάρτα.

Τους έχω γεμίσει με τυριά και μετά τους τηγάνισα σε ένα απαλό κουρκούτι, επίσης κάποια φορά θυμάμαι τους τηγάνισα χωρίς γέμιση βουτηγμένους  σε κουρκούτι μπύρας.

Βέβαια γράφοντας κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήρθαν κι άλλες  προτάσεις από φίλους, όπως:

1. γεμιστά με ρύζι, σταφίδες, ντοματούλα καρέ, δυόσμο

2. γεμιστά με  κινόα

3. γεμιστά με φέτα, ανθότυρο, άνηθο όλο μαζί σε κουρκούτι μπίρας τηγανητό. 

4. γεμιστά με μανιτάρια λίγο ρύζι και πολλά μυρωδικά.

Πολλές οι ιδέες, αυτή τη φορά εγώ τους γέμισα με γαρίδες, με αποτέλεσμα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο, τολμήστε το.

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με γαρίδες

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 30 κολοκυθοανθοί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ γαρίδες μικρές καθαρισμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά προαιρετικό
  • 1 κοτ. σούπας κουκουνάρι προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Φροντίζουμε να έχουμε φρέσκους κολοκυθοανθούς όσο το δυνατόν μεγάλους και καθαρούς. Αφαιρούμε τα μικρά κοτσανάκια στη βάση του ανθού.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ προσθέτοντας όλα τα υλικά και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίζουμε τον ανθό προσεκτικά να μη μας χαλάσει.
  • Κλείνουμε γυρίζοντας τα εξέχοντα φύλλα και αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε τους γεμισμένους ανθούς σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό ίσα να τα σκεπάζει. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα μαζί με μια σαλάτα ή να σταθεί ως συνοδευτικό σε κάποιο μπουφέ.
Οι συνδυασμοί πολλοί για τους κολοκυθοανθούς, ψάξτε τους τώρα στις αγορές. Αν δεν τους βρείτε μεμονωμένους διαλέξτε κολοκυθάκια  με τους ανθούς τους και συνδυάστε δυο φαγητά συγχρόνως.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 11 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    Πολύ ωραια γέμιση, ιδιαίτερη αλλά και νόστιμη.
    Οι κολοκυθοανθοί λατρεμένοι !!

    • Penelope
    • 11 Μαΐου 2017
    Απάντηση

    Ντελικάτοι και γευστικοί, με όποια γέμιση κι’ αν τους συνδυάσεις.
    Η συγκεκριμένη δε, είναι πολύ καλή, Ξανθή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode