Κολοκυθοκορφάδες με γάλα και τυρί

από
Κολοκυθοκορφάδες με γάλα και τυρί

Εδώ στο χωριό σκέφτομαι τα παλιά, πως με απλά υλικά από τον κήπο και ότι είχε το κελάρι στρωνόταν το τραπέζι.

Θυμήθηκα αυτό το φαγητό, βγήκα στη γειτονιά που έχουν κήπους μου χάρισαν κολοκυθοκορφάδες  και το έφτιαξα, λίγο βιαστικά λόγω το ότι παράλληλα έφτιαχνα και χυλοπίτες.

Η μητέρα μου θυμάμαι να το φτιάχνει για κύριο πιάτο, εγώ έφτιαξα λίγο, ένα πιάτο ως συνοδευτικό.

Στις λαϊκές αγορές μπορείτε να βρείτε κολοκυθοκορφάδες, δοκιμάστε το.

Δε θα σας δώσω ακριβείς ποσότητες αυτοσχεδιάστε, άλλωστε και η μητέρα μου δεν μετρούσε ποτέ τα υλικά.

Κολοκυθοκορφάδες με γάλα και τυρί

Συστατικά
  

  • Κολοκυθοκορφάδες και κολοκυθοανθούς
  • βούτυρο
  • γάλα
  • τυρί φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις κολοκυθοκορφάδες (έχουν στους μίσχους τους μικρές ίνες) Καθαρίζουμε και τους κολοκυθοανθούς. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μικρά κολοκυθάκια.
  • Τα βάζουμε σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (προαιρετικό)
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το γάλα. Αφήνουμε να βράσουν και να αρχίζει να πήζει η σάλτα τους.
  • Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Προσοχή στο αλάτι αν η φέτα είναι αρμυρή.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • spoon stories
    • 24 Αυγούστου 2015
    Απάντηση

    Έτσι δεν τους έχουμε φάει και ο κήπος μου βγάζει συνέχεια κολοκυθοανθούς!Τι ωραία!

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    • 4 Οκτωβρίου 2022
    Απάντηση

    κολοκυθοκορφαδες ειναι οι βλαστοι και τα φυλλα της κολοκυθιας μαζι και με μικρα κολοκυθακια
    που φυτρωνουν στις μασχαλες, Να μη τα συγχεουμε με τους κολοκυθοανθους, τα ανθη της κολοκυθιας. Εγω τα καθαριζω απο τις ινες τα κοβω σε μικρα κομματια, τα βραω και προς το τελος προσθετω το λαδι, μια κουπα τραχανα,, συνεχιζω το βρασιμο, προσθετω το γαλα και τυρι τριμενο, διακοπτω το βρασμο και το αφηνω να τραβηξει μετα απο ενα καλο ανακατεμα. Γινεται μια πηχτη σουπα που τρωγεται και κρυα (σαν gaspazo). Παλια ρουμελιωτικη συνταγη.

      • Ξανθή
      • 4 Οκτωβρίου 2022
      Απάντηση

      Πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση σας, για τα λουλούδια αναφέρω ότι είναι προαιρετική η προσθήκη, άλλωστε στις πόλεις στις αγορές πολύ δύσκολα βρίσκονται. Η δική μου καταγραφή είναι όπως αμυδρά τη θυμάμαι από τη μητέρα μου πριν πάρα πολλά χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode