Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα στο φούρνο

από
Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα

Ή πως θα μπορούσες να πείσεις τους δύσκολους να φάνε κουνουπίδι.

Βέβαια εγώ δεν έχω αυτή τη στιγμή κανένα δύσκολο στο σπίτι αλλά ξέρω πολλούς που με τη μυρωδιά και μόνο του κουνουπιδιού εξαφανίζονται.

Κουνουπίδι με μακαρονάκι και πανσέτα στο φούρνο

2

Συστατικά
  

  • 350 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού Βάρος καθαρισμένο
  • 100 γρ μακαρονάκι κοφτό
  • 100 γρ πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι μαλακό
  • 500 ml γάλα
  • 50 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα μπουκέτα από το κουνουπίδι και τα βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά μόνο. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε το μακαρονάκι και το βράζουμε τη μισή ώρα από τον ενδεικνυόμενο στο πακέτο. Στραγγίζουμε.
  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια της πανσέτας μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να ενσωματωθεί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει φτιάχνοντας μια κρέμα σαν μπεσαμέλ.
  • Προσθέτουμε τα τυριά το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ενώνουμε το κουνουπίδι με το μακαρονάκι και την πανσέτα. Νοστιμίζουμε με πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί βουτυρωμένο
  • Μοιράζουμε από πάνω την κρέμα με τα τυριά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο μαζί με μια σαλάτα ή συνοδευτικό σε κάποιο ψητό αφαιρώντας την πανσέτα.
Κάποια άλλη φορά είχα φτιάξει το κουνουπίδι με λουκάνικο λίγο διαφορετικό μπορείτε να το δείτε εδώ 
Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και καλή επιτυχία.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 6 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο και εύκολο, πεθύμησα κάτι τέτοιο. Μάλλον θα το προτιμούσα με μπρόκολο όμως ή ρομανέσκο, παρόλο που δεν έχω κανένα πρόβλημα με το κουνουπίδι και τη μυρωδιά του.

      • Ξανθή
      • 6 Φεβρουαρίου 2016
      Απάντηση

      Έχεις δει πουθενά ρομανέσκο στην Αθήνα;; με ενδιαφέρει να το δοκιμάσω.

    • Αριάδνη Στ.
    • 7 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Μαγειρεμενο με τετοιο τρόπο το κουνουπίδι, θα το δοκιμασουν όλοι!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά 🙂

    • Amelie
    • 8 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Μετά τους πρασοκεφτέδες… άλλη μία έξυπνη πρόταση μας κάνεις Ξανθή, αυτή με το κουνουπίδι. Θα τη δοκιμάσω και αυτή γιατί μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός!

    • mia xara
    • 9 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ γευστική πρόταση, λατρεύουμε το κουνουπίδι οικογενειακά! Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Ξανθή 🙂

    • spoon stories
    • 13 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Μου αρέσει πολύ το κουνουπίδι και εκτιμώ τις συνταγές που το έχουν!Λαχταριστό φαγητό πολύ!Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode