Λαζάνια με κολοκύθα και σουτζούκι

από
Λαζάνια με κολοκύθα και σουτζούκι

Σήμερα λες δε θα μαγειρέψω, μιας και ο καλός μου λείπει, θα φάω κάτι πρόχειρο.

Έλα όμως που χτυπάει το τηλέφωνο και ακούς γυρίζω τι μαγείρεψες;;;

Ανοίγεις ντουλάπια, ψυγείο, υπολογιστή και κάνεις το δικό σου πείραμα, γιατί περί πειράματος πρόκειται.

Ευτυχώς που είναι δεκτικός στους πειραματισμούς σου.

Λαζάνια λοιπόν στο φούρνο με κολοκύθα και σουτζούκι και από πάνω ξινομυζήθρα Πάρου στα γρήγορα.

Λαζάνια με κολοκύθα και σουτζούκι

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2-3 φύλλα φασκόμηλο
  • 1/2 σουτζούκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 150 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια συσκευασίας ή δυο μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 5-6 φύλλα λαζάνια
  • 300 γρ ξινομυζήθρα
  • 1 αυγό
  • 50 ml γάλα
  • 50 γρ κεφαλογραβιέρα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με την κολοκύθα και το σουτζούκι.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαλακώσει η κολοκύθα και να μελώσει η σάλτσα.
  • Σε πυρέξ (20x15) που έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια. Μοιράζουμε μέρος της κολοκύθας. Επαναλαμβάνουμε με λαζάνια - γέμιση για δύο ακόμη φορές.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με το γάλα και το αυγό με τη βοήθεια σύρματος κουζίνας μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ μας. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά εκτός φούρνου και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Με μια  ανασκόπηση στις φωτογραφίες μου βρήκα ότι κάποια άλλη φορά η γέμιση ήταν με σπανάκι και κάποια άλλη φορά με μανιτάρια διαλέξτε τη δική σας γέμιση ανάλογα με τ διαθέσιμα υλικά σας.
Για επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα μπεσαμέλ ή ένα μείγμα γιαουρτιού με αυγά.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amelie
    • 8 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ επιτυχημένος αυτοσχεδιασμός Ξανθή, μου κάνει πολύ ταιριαστή η κολοκύθα με όλα τα υπόλοιπα υλικά! Μια και είναι η εποχή της μπορώ να το δοκιμάσω πολύ σύντομα, πιστεύω πως θα μου αρέσει υπερβολικά!

    • Magda | My Little Expat Kitchen
    • 8 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Έχοντας μεγαλώσει με σουτζούκι και παστουρμά να μη λείπουν απ’ το ψυγείο και το τραπέζι μας, δηλώνω ενθουσιασμένη από αυτό σου το πιάτο Ξανθή!! Φαίνεται υπέροχο και ευφάνταστο! Μ’αρέσει που το έφτιαξες και στα γρήγορα, φαντάσου να είχες πιο πολύ χρόνο!! Φιλιά!

    • peps@pepi's kitchen
    • 8 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Πω πω!!! Έρχομαι κι εγώ!! Φτιάξε κι άλλο ταψί!

    • Χρυσαυγή
    • 8 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Τα υλικά που χρησιμοποίησες Ξανθή είναι ένας συνδυασμός που έχω δοκιμάσει και θεωρώ άκρως πετυχημένο. Η γλυκιά κολοκύθα και το εκπληκτικά πικάντικο σουτζούκι δένουν φανταστικά με τα ζυμαρικά!!! Νομίζω έφτιαξες ένα φανταστικό πιάτο και σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση. Μου αρέσει που κόβεται σε τόσο ωραία κομμάτια και σερβίρεται υπέροχα σε έναν γιορτινό μπουφέ… καλή ώρα!!!

    Καλό βράδυ Ξανθή !!!!!!!!!

    • Marion
    • 9 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Σουτζούκι και ξινομυζήθρα κάνουν τη διαφορά νομίζω.
    Πάρα πολύ ωραίος συνδυασμός και τελικά βγήκε ένα πιάτο εξαιρετικό.
    Ο πειραματισμός πέτυχε!!

    Φιλιά 🙂

    • Penelope
    • 17 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Καθώς ψάχνω για συνταγές με κολοκύθα, σήμερα Ξανθή, με έχετε ξεσηκώσει όλες με τα πικάντικα αλλαντικά!
    Ωραίος συνδυασμός υλικών και σίγουρα μπορεί να φαγωθεί από όλα τα μέλη!!
    Καλό βράδυ.

Γράψτε απάντηση στο Amelie Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode