share

Λικέρ με ρόδια

από
Λικέρ με ρόδια

Αυτό το λικέρ άρχισα να το επεξεργάζομαι πριν την καραντίνα, με διαφορετικά σχέδια φωτογράφισης.

Ήθελα ένα φωτεινό χώρο μέχρι και ένα στούντιο σκεφτόμουν. Όμως τα γεγονότα άλλα προστάζουν μέχρι και ο καιρός είναι μουντός χωρίς φως στη βεράντα. Θα μου πείτε τι σημασία έχει η φωτογραφία, μερικές φορές έχει για λόγους πολύ προσωπικούς. Εγώ δεν φημίζομαι για τις φωτογραφίες οι γνώσεις μου και γενικά ο εξοπλισμός μου είναι πολύ φτωχά, το δηλώνω συνέχεια.

Έτσι το λικέρ φωτογραφήθηκε μέσα στο σπίτι αφού περίμενε κάτι καλύτερο και δεν ήρθε και τώρα το δοκιμάζω.

Επειδή ρόδια υπάρχουν ακόμη στις αγορές δοκιμάστε το.

Να ξέρετε ότι το χρώμα που θα πάρετε εξαρτάται από το χρώμα των ροδιών, τα δικά μου ήταν πολύ κόκκινα σαν αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία και ήταν δώρα από αγαπητούς φίλους.

Λικέρ με ρόδια

Συστατικά
  

  • 160 γρ σπόρια ροδιού
  • 180 ml βότκα
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 70 ml νερό
  • καθαρό βάζο και καθαρό μπουκάλι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε τα σπόρια σε καθαρό βάζο μαζί με τη βότκα. Γράφουμε απέξω την ημερομηνία που ξεκινάμε. Αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για ένα μήνα ανακινώντας μια φορά την εβδομάδα.
  • Μετά από ένα μήνα στραγγίζουμε το περιεχόμενο σε καθαρό μπουκάλι πλένοντας το από μουσελίνα. Πιέζουμε τα σπόρια να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και ανακινούμε καλά.
  • Το λικέρ μας είναι έτοιμο.

Σημειώσεις

Σε αυτό το λικέρ δεν προσθέτω τίποτα άλλο θέλω να έχω καθαρή τη γεύση του ροδιού.
Περισσότερα για τις τεχνικές για λικέρ μπορείτε να δείτε εδώ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode