Μήλο γεμιστό με αβοκάντο μπλε τυρί και ρόδια

από
Μήλο γεμιστό με αβοκάντο μπλε τυρί και ρόδια

Πριν τα Χριστούγεννα είχα αρχίσει να ξεφυλλίζω περιοδικά και διάφορα βιβλία κρατώντας σημειώσεις για μεζεδάκια ή ότι άλλο μικρό μου έκανε εντύπωση να αυτοσχεδιάσω κι εγώ.

Σχεδόν όλα τα σχέδια ανατράπηκαν λόγω άλλων υποχρεώσεων που με έκαναν να χάσω πολλές ώρες για αυτές, αλλά μαζί και τη διάθεση.

Μπαίνοντας ο νέος χρόνος προσπαθώ να ανακτήσω ότι έχασα από τη διάθεση τουλάχιστον.

Είπα να αρχίσω την καταγραφή των πειραματισμών μου με ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, με κύριο κριτήριο το ότι περιέχει ρόδια, αυτό τον υπέροχο καρπό με τους πολλούς συμβολισμούς, όπως την καλοτυχία, την αφθονία, τη γονιμότητα, την αναγέννηση και ίσως πολλά ακόμη, ευχόμενη να έχουμε μια καλύτερη χρονιά παντού στον πλανήτη.

Αυτό που προτείνω μπορεί να αποτελέσει ένα αργοπορημένο πρωινό ή μια σαλάτα ή ακόμη και ένα συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί, όλα στη συνταγή αλλά και στις παρατηρήσεις στο τέλος της συνταγής.

Τα υλικά αναφέρονται για ένα μεγάλο μήλο, προσαρμόστε ανάλογα με το πόσα θα φτιάξετε.

Μήλο γεμιστό με αβοκάντο μπλε τυρί και ρόδια

Συστατικά
  

  • 1 μήλο
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • λίγους κύβους μπλε τυρί
  • 1/4 μικρό ρόδι τα σπόρια του
  • Χυμό λεμονιού
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε πολύ καλά το μήλο και το σκουπίζουμε. Κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος του μήλου. Με κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό του πετώντας τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε μερικούς μικρούς κύβους από το μπλε τυρί.
  • Σε ένα μικρό μπλολ βάζουμε μερικά κομμάτια από το εσωτερικό του μήλου, το αβοκάντο το τυρί, τα τα 3/4 από τα σπόρια ροδιού και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και γεμίζουμε το μήλο, προσθέτουμε επιπλέον ρόδια στην επιφάνεια αλλά και στο πιάτο που θα το σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αν σας αρέσει να φάτε το μήλο με τη φλούδα του αφήστε λίγο από το εσωτερικό του διαφορετικά φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το εσωτερικό.
Μπορεί να προστεθούν  στη γέμιση μικρά κομμάτια μπέικον που θα έχουμε περάσει από τηγάνι. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, μηλόξιδο αλάτι και πιπέρι και αν το προσθέσουμε στα υλικά ή πάνω από το γεμισμένο μήλο.
Αντί του τυριού μπορούν να προστεθούν καρύδια καβουρντισμένα για όσους θέλουν ένα χορτοφαγικό πιάτο.
Σήμερα έχω την τύχη να σας προτείνω και κρασί με τις συμβουλές πάντα από τη φίλη μου την Πόπη.
Ταιριάξτε το με ένα ροζέ Fairytale Αχαιών Οινοποιητική  ή κάποια Μαυροδάφνη ή  Μοσχάτο ημίγλυκο ή Μοσχάτο Αλεξανδρείας ημίξηρο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode