share

Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

από
Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο και καρύδια

Όταν έχεις πολύ καλή πρώτη ύλη θέλεις να κάνεις από κάτι απλό μέχρι κάτι ασυνήθιστο.

Και εγώ συνήθως θέλω οι πειραματισμοί μου να γίνονται με περίεργους συνδυασμούς χωρίς πάντα να ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα αν θα αρέσει ή όχι.

Ευτυχώς τις περισσότερες φορές όλα πάνε καλά και το αποτέλεσμα με κάνει χαρούμενη ιδιαίτερα όταν και οι ομοτράπεζοι μου μένουν ευχαριστημένοι από αυτό που ετοίμασα.

Αυτό έγινε και τώρα, είχα τα καλύτερα μανιτάρια της αγοράς από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη, οι δε περιηγήσεις μου σε περιοδικά αρχείου, θεματικά εποχών, έπεσαν σε μανιτάρια γεμιστά με κινόα ρικότα και ξηρούς καρπούς.

Εγώ κράτησα την ιδέα της κινόα και έβαλα ανθότυρο και καρύδια από τις καρυδιές μου.

Το αποτέλεσμα εκπληκτικό οι δοκιμαστές ενθουσιάστηκαν!!

Δικό σας.

Μανιτάρια γεμιστά με κινόα ανθότυρο κι καρύδια

3 μεγάλα μανιτάρια

Συστατικά
  

  • 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 60 γρ κινόα
  • 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 γρ ανθότυρο
  • 3 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Ξεπλένουμε μέσα σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό. Την βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό να την σκεπάζει και λίγο πιο πάνω και τη βράζουμε για 20 λεπτά. Την στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αδειάζουμε μέρος τους με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, έτσι ώστε να κάνουμε χώρο για τη γέμιση. Κόβουμε αυτό που αδειάσαμε σε μικρότερα κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι προσθέτοντας και τα κομμένα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά.
  • Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια - μανιτάρια στο μπολ με την κινόα και προσθέτουμε το ανθότυρο τα καρύδια και τη ρίγανη. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε τα καθαρισμένα μανιτάρια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα γεμίζουμε με τη γέμιση μας. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε τη γέμιση να καθίσει καλά στα μανιτάρια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα ή ως συνοδευτικό.

Σημειώσεις

Αν δεν σας αρέσει η κινόα αντικαταστήστε την με ρύζι ή πλιγούρι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με μια κρέμα καρύδας  για νηστίσιμο αποτέλεσμα.
Η πρόταση των συγκεκριμένων μανιταριών δεν επέχει θέση διαφήμισης,  αλλά τη γνώμη μου  δοκιμασμένου προϊόντος.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 28 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    Ωραίος μεζές για πικ νικ…

      • Ξανθή
      • 28 Μαρτίου 2016
      Απάντηση

      Να το εκλάβω ως παραγγελία;;λες να το πάρουμε μαζί μας.

    • Marion
    • 29 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    Τέλειο ορεκτικό.
    Ωραία η γέμιση Ξανθή.

    • evi@thehealthycook
    • 29 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    μμμ, εξαιρετικό!! θα μου αρέσει σίγουρα!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode