share

Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

από
Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

Ένας άλλος πειραματισμός μου με τα φρούτα του Πάθους ήταν αυτό το γλυκό που σας είχα υποσχεθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.

Πολύ εύκολο και απολαυστικό.

Η ιδέα ήθελε μασκαρπόνε αλλά εγώ πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ Ελληνικά προϊόντα.

Όσο για το που θα βρούμε τα φρούτα του Πάθους είμαι σε αναζήτηση και ελπίζω σύντομα να έχω νέα.

 

Μους με κατίκι και φρούτα του Πάθους

4 ατομικά μπολάκια

Συστατικά
  

  • 6 φρούτα του Πάθους
  • 250 γρ κατίκι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 2 ασπράδια αυγού

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε τα φρούτα στη μέση και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε το περιεχόμενο τους μέσα σε πυκνή σήτα. Με το κουτάλι που τα αδειάσαμε τα πατάμε έτσι που να βγει μέσα σε ένα μπολ ο χυμός τους. Κρατάμε αυτό που έμεινε στη σήτα θα το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.
  • Στο μπολ με το χυμό των φρούτων προσθέτουμε το κατίκι τη μισή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά κρέμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην κρέμα τυριού με απαλές κινήσεις.
  • Μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια το μισό μείγμα και προσθέτουμε το μισό από την πούλπα που κρατήσαμε από τα φρούτα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με την υπόλοιπη πούλπα του φρούτου. Καλό είναι να καταναλωθεί άμεσα.

Σημειώσεις

Αντικαταστήστε τα φρούτα του Πάθους με ώριμες φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Τα αυγά θα πρέπει να είναι φρέσκα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 30 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    Καλησπέρα. Θα διαφωνήσω λίγο με τη διαδικασία και με την τελευταία σημείωση, αφού η μαρέγκα καταναλώνεται ωμή καλό θα είναι να γίνει είτε ιταλική είτε (καλύτερα για την περίπτωση) ελβετική, οπότε και θα γίνει καλύτερη με όχι τόσο φρέσκα αυγά.

      • Ξανθή
      • 30 Μαρτίου 2016
      Απάντηση

      Ακολούθησα την διαδικασία όπως ακριβώς υπήρχε στην πρόταση του περιοδικού που το είδα. Έχω μεγάλους ενδοιασμούς για την κατανάλωση ωμού αυγού, είχα τη σκέψη να τα αποστειρώσω αλλά δεν υπήρχε χρόνος.
      Ξέρω ποια διαδικασία λες.

    • Amelie
    • 31 Μαρτίου 2016
    Απάντηση

    Μου αρέσει σαν ιδέα η αντικατάσταση του μασκαρπόνε από το κατίκι που έχει και λίγο ξινούτσικη γεύση! Δροσερή και “φρέσκια” σε γεύση πρέπει να είναι αυτή η μους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode