Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών

από
Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών

Καλημέρα – καλησπέρα ανάλογα που σας βρίσκω στον πλανήτη!!

Μεγάλες απουσίες, πολλά θέματα, ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα, αλλά ας τα αφήσουμε όλα πίσω μας και πάμε μπρος!!

Ένα φαγητό που έγινε στα γρήγορα και πάλι προκειμένου να εξυπηρετήσουμε την πείνα μας αλλά και να ευχαριστήσουμε τον ουρανίσκο μας.

Πικάντικα φιλέτα γαλοπούλας με λαχανάκια Βρυξελλών

2

Συστατικά
  

  • 400 γρ φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρές καυτερές πιπεριές ή ένα κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 300 γρ λαχανάκια βρυξελλών
  • χυμό ενός ελμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών. Σε αλατισμένο νερό που βράζει τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε αμέσως.
  • Σε γάστρα που μπορεί να μπει σε μάτι κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα ίσα να αρωματιστεί το λάδι. Τα αφαιρούμε προσωρινά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα των φιλέτων γαλοπούλας. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και αφήνουμε να μας περιμένουν .
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε με τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Προσθέτουμε πάλι τα φιλέτα στη γάστρα και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τις πιπεριές ή το μπούκοβο τη ζάχαρη και μισή κούπα ζεστό νερό.
  • Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε με ξεσκέπαστη τη γάστρα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε εκτός φούρνου για μερικά λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε γάστρα μπορείτε να κάνετε τα σοταρίσματα σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια να μεταφέρετε σε ταψί ή πυρέξ γι την υπόλοιπη διαδικασία στο φούρνο.
Σε αυτή την περίπτωση σκεπάστε στην αρχή με αλουμινόχαρτο.
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα με νέο χρηστικό βίντεο.
Καλές προετοιμασίες για τις γιορτές.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Magda | My Little Expat Kitchen
    • 21 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Για να είμαι ειλικρινής, με τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν τα πάω καλά. Είναι μάλιστα από τα λίγα λαχανικά με τα οποία δεν έχω καλές σχέσεις. Μήπως δεν τα έχω δοκιμάσει όπως πρέπει;; Εδώ μου φαίνονται πάντως λαχταριστά!! Αν συμφωνήσει κι ο σύντροφός μου, θα τους δώσουμε άλλη μια ευκαιρία δοκιμάζοντας τη συνταγή σου. Καλές γιορτές Ξανθή μου με υγεία!! Φιλιά!

    • evi@thehealthycook
    • 21 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    εγώ πάλι, είμαι από αυτούς τους λίγους (τους πολύ λίγους νομίζω..) που μου αρέσουν τα λαχανάκια και τα έχω μαγειρέψει σε πολλές συνταγές. θα δοκιμάσω και την δική σου Ξανθή.
    χαίρομαι που σας αρέσουν κι εσάς!
    καλές γιορτές!

    • spoon stories
    • 21 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Αυτά τα λαχανάκια βρυξελλών τα έχω στη μπούκα. Μια φορά τα δοκίμασα κάπου και ήταν πικρά.Όμως σε πιστεύω και οφείλω μια δοκιμή!

    • Κλεομένης
    • 22 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Καλησπέρα. Και γω δεν ήμουν καθόλου φαν των λαχανακίων, μέχρι δοκίμασα να τα μαγειρέψω όχι ολόκληρα αλλά είτε κομμένα σε ροδέλες είτε (όταν έχω υπομονή) με τα φύλλα τους ανοιγμένα ένα ένα…

    • mari
    • 22 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Νόστιμα είναι τα λαχανάκια και η γαλοπούλα θα τα κάνει περισσότερο νόστιμα, αλλά καυτερά δεν τρώω καθόλου και θα αποφύγω τις πιπεριές, θα βάλω γλυκιές πιπεριές!

    • mia xara
    • 22 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή, όμορφη πρόταση η πικάντικη γαλοπούλα με τα λαχανάκια, είμαστε λάτρεις όλων των υλικών! Εύχομαι να περάσεις Χαρούμενα Χριστούγεννα με την οικογένειά σου και το 2016 να είναι γεμάτο με Υγεία και Χαρά!!! ΧΟΧΟ

    • Χρυσαυγή
    • 22 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό. Απλό αλλά ιδιαίτερο.
    Καλές γιορτές εύχομαι Ξανθή και πάντα με χαρά από δω και πέρα!!!
    Φιλιά!

    • peps@pepiskitchen
    • 22 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Θα ξαναδοκιμάσω κάποια στιγμή τα λαχανάκια. Την πρώτη φορά δεν μου άρεσαν.
    Ωραίο φαγητό!!

    • mia maria
    • 23 Δεκεμβρίου 2015
    Απάντηση

    Ελπίζω τα ευχάριστα να ήταν πιο πολλά από τα δυσάρεστα!
    Θα πρέπει να το φτιάξω κάποια στιγμή στον καλό μου αυτό το φαγητό! Του αρέσουν πολύ τα λαχανάκια και όλοι οι άλλοι δεν τα προτιμάμε!

Γράψτε απάντηση στο Χρυσαυγή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode