Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

από
Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

Εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχουν φασόλια που τα λένε  βανίλιες;; Εγώ το έμαθα πρόσφατα αφού έφτασαν στα χέρια μου για δοκιμή μαζί με άλλα όσπρια της εταιρείας “ΔΙΚΟΤΥΛΟΝ” η οποία δραστηριοποιείται στο οροπέδιο του Φενεού στην Κορινθία. Οι σπόροι τους είναι μονόχρωμοι, χρώματος λευκού και σχήματος μικρού ωοειδούς σε αντίθεση με το νεφροειδές σχήμα των άλλων φασολιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Εν μέσω νηστείας σκέφτηκα να κάνω κάτι ιδιαίτερο, είχα δει μια πρόταση με φασόλια κονσέρβας και φακές κόκκινες και την υλοποίησα με αυτά τα φασόλια και  φακές.

Η δική μου σούπα έγινε σε βελουτέ αλλά θα μπορούσε άνετα να καταναλωθεί χωρίς να πολτοποιηθεί.

Οι επιλογές δικές σας.

Πικάντικη σούπα με φασόλια βανίλιες και κόκκινες φακές

3

Συστατικά
  

  • 180 γρ φασόλια βανίλιες
  • 80 γρ κόκκινες φακές
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο συν λίγο για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σέλερι κομμένα σε κομμάτια
  • μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1 κουτ. σούπας κάρυ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών ή το ζωμό που έβρασαν τα φασόλια.

Οδηγίες
 

  • Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε αρκετό χλιαρό νερό αφού πρώτα τα πλύνουμε.
  • Την επομένη μεταφέρουμε τα φασόλια με το νερό τους σε κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μας περιμένουν.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδι, καρότο, και σέλερι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο τα ντοματάκια και το κάρυ και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και τις φακές και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και τότε προσθέτουμε τα φασόλια. Αν κάνουμε βελουτέ τη σούπα κρατάμε λίγα φασόλια για το γαρνίρισμα.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και το μισό μπούκοβο. Αφήνουμε να χυλώσει λίγο η σούπα.
  • Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φασόλια ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.
  • Εναλλακτικά σερβίρουμε τη σούπα χωρίς να πολτοποιήσουμε με μπούκοβο και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Magda | My Little Expat Kitchen
    • 1 Απριλίου 2016
    Απάντηση

    Τα ξέρω αυτά τα φασόλια! Είναι πολύ γευστικά. Κι η σούπα σου φαίνεται λαχταριστή Ξανθή. Ξέρεις πόσο μου αρέσουν τα πικάντικα 🙂 Καλό ΣΚ!!

    • Κλεομένης
    • 1 Απριλίου 2016
    Απάντηση

    Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα. Και λόγω της τελευταίας φωτογραφίας μάλλον θα την προτιμούσα χωρίς το ραβδομπλέντερ, όπως είναι.

    • Marion
    • 4 Απριλίου 2016
    Απάντηση

    Δεν τα έχω δοκιμάσει τα φασόλια αυτά.
    Μ αρέσει που έβαλες και κόκκινες φακές. Ωραίος συνδυασμός
    Πολύ ωραία σούπα. Ειτε πολτοποιημένη είτε όχι.

    Καλημέρα 🙂

Γράψτε απάντηση στο Magda | My Little Expat Kitchen Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode