Ρεβίθια με άγριο ρύζι

από
Ρεβίθια με άγριο ρύζι

Από αλλού ξεκίνησα αλλού έφτασα, καλά λέει κι η κόρη μου, τελικά τι θα φάμε σήμερα;;
Με τη Λίνα είχαμε πιάσει μακριά συζήτηση, κάποια στιγμή φτάσαμε στο τι τρώμε σήμερα.
Α μου λέει εγώ φτιάχνω ρεβίθια με μανιτάρια. Δε βγάζεις λέω εγώ καμιά φωτογραφία να γράψεις και τίποτα!! δεν της φτάνουνε τα τρεχάματα της έχει κι εμένα με τις αναρτήσεις!!!
Καλέ λέει, αυτό είναι της Μαρίας από πέρσι, μια και δυο εγώ πάω στη Μαρία να το δω.
Έλα όμως που μέχρι το βράδυ άλλαξα γνώμη ξαναξεφυλλίζοντας το βιβλίο!! Είμαι σταθερή δεν μπορείτε να πείτε!!
Εσείς όμως δέστε και τη συνταγή της Μαρίας γιατί είναι μια εξίσου πολύ καλή πρόταση για νηστίσιμα και όχι μόνο.
Συνεχίζω με τις προτάσεις για νηστίσιμα επιλέγοντας και πάλι από το βιβλίο με τις προτάσεις των σεφ.

Ρεβίθια με άγριο ρύζι

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 200 γρ ρεβίθια
  • 200 γρ άγριο ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ, σούπας δυόσμο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • κόλιαντρο τριμμένο ή φρέσκο

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό να μουλιάσουν. ( άλλοι τα βάζουν από το προηγούμενο βράδυ άλλοι για λίγες ώρες, εξαρτάται από την ποιότητα των ρεβιθιών). Μετά το μούλιασμα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε ζεστό νερό που να τα σκεπάζει και λίγο παραπάνω και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το ρύζι
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια. Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει περίπου 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό λάδι ανακατεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τα ρεβίθια το ρύζι το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Στο μούλτι τοποθετούμε τις ψημένες πιπεριές με το υπόλοιπο λάδι λίγο αλάτι και το κόλιαντρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Σερβίρουμε περιχύνοντας το πιάτο μας με το μείγμα της πιπεριάς.
  • Εμείς τα συνοδεύσατε με μανιτάρια πλευρώτους ψητά.

Σημειώσεις

Εγώ αγόρασα ρεβίθια για πρώτη φορά από την οδό Ευριπίδου κατόπιν συστάσεως και τα μούλιασα μόνο 3 ώρες. Έχω κι ένα άλλο κόλλημα τα ξεφλουδίζω ένα ένα.
Πιπεριές χρησιμοποίησα από αυτές που έχω στην κατάψυξη από το καλοκαίρι δώρο του ανεψιού μου του Σ. (για να μη λέει ότι δεν γράφω και για εκείνον)
Κόλιαντρο δεν έβαλα φρέσκο γιατί δεν μου αρέσει η επιλογή, είναι δική σας.
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να σας δώσω άλλη νηστίσιμη πρόταση, υπάρχουν κι άλλες ιδέες στην κατηγορία «Νηστίσιμα», όμως μην ξεχάσετε να φτιάξετε ταραμοσαλάτα με αγκινάρες!!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    καλημέρααααααα!!!ωραία συνταγή…..δεν εχω κάνει ποτε τα ρεβύθια εκτος απο τον κλασικό τρόπο….ευχαριστούμε!!!είσαστε…απίθανες….

    • iwanna
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Kαλημέρα!ωραία φαίνονται τα ρεβυθάκια και είναι από τα αγαπημένα μου…………..

  2. Απάντηση

    καλημέρα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ρεβυθια με ρύζι. Ξεφεύγει σίγουρα απο τον κλασσικό τρόπο, είναι κάτι σαν το φακόρυζο, έτσι δεν είναι ?
    παίρνω πιατάκι για δοκιμή !!!

    φιλια πολλά Ξανθή μου, καλές απόκριες και του χρόνου να είμαστε καλά !!!!!!

    Λινάκι μου καλές απόκριες να χαίρεσαι την οικογενειά σου !!!

    • Marina
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθούλα!!!
    Ρεβύθια δεν έχω φάει ΠΟΤΕ! Είναι ωραία;;; Μου θυμίζουν στραγάλια που δεν μου αρέσουν και πολύ…

  3. Απάντηση

    @ irida ευχαριστούμε πολύ!! Η κόρη μου είπε ότι τα προτιμά έτσι παρά στην κλασική τους έκδοση.
    Εγώ δεν εκφέρω γνώμη γιατί είμαι αυτή που τα μαγείρεψε αφήνω τους άλλους για κριτές.

    @ Ιωάννα καλημέρα που είσαι χάθηκες στα γλυκά και τις μαρμελάδες; είδες τι κάνουν οι κακές παρέες!

  4. Απάντηση

    @ Μαρία μου εγώ δεν έχω κάνει πάλι φακόρυζο, μια φορά έκανα με ζυμαρικό και δεν άρεσε.
    Είναι πάντως μια άλλη εκδοχή.
    Πολλά φιλιά και καλά να περάσετε!!

    @ Μαρίνα πολύ μου άρεσε ο χαρακτηρισμός!! Μήπως να κάνεις παρέα με την Άρτεμη;;
    Φιλάκια.

  5. Απάντηση

    Μου αρέσαν όλες οι προσθήκες που κάνατε μετά την συζήτηση που είχατε κ.λ.π. Και θέλω από μέρες να φτιάξω όσπριο με ρύζι. Πήγαινα για φακορυζο με μπόλικο μαϊντανό και αγγουράκια τουρσί, τώρα βάζω και τα ρεβίθια.
    Μάλλον θα κάνω δύο εκδοχές σε μικρές ποσότητες.

    • eleni
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    A,Ξανθή,νάτη η συνταγή,που έλεγες!
    Καλά έκανες,κάτι μου είχε ξεφύγει από τη διαδικασία.
    Τέλεια μου φαίνεται,οι πιπεριές το καλύτερό τους!
    Φιλιά!Καλό τριήμερο!

  6. Απάντηση

    Δεν αγαπώ ρεβύθια με τίίίποτα,αλλά η φωτό είναι δελεαστική.
    Καλές Απόκριες Ξανθούλα & Λινα μου!

  7. Απάντηση

    Tα ρεβύθια τα αγαπώ πιο πολύ απ’όλα τα όσπρια!! Δείχνουν υπέροχα!

  8. Απάντηση

    kalispera xanthi!
    nostimo fagaki!sinxaritiria gia tin sintagi!
    filia pola!!

  9. Απάντηση

    Μπράβο, πολύ πρωτότυπη συνταγή και τα υλικά της μου αρέσουν πολύ. Θα τη δοκιμάσω προσεχώς.

  10. Απάντηση

    Πολυ ωραίος συνδυασμός ρεβίθα με άγριο ρύζι.
    Η πιπεριά ως τελευταία πινελιά το κάνει ιδιαίτερο.

  11. Απάντηση

    Πολύ νόστιμη και αυτή η πρόταση!
    Καλές Απόκριες εύχομαι και στις δυο σας, να περάσετε πολύ όμορφα!

  12. Απάντηση

    Υπέροχη συνταγή!Τα φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια,γιατί είμαι χορτοφάγος και ο συνδυασμός οσπρίου με δημητριακό μας δίνει άριστης ποιότητας πρωτείνη!

  13. Απάντηση

    Ωραιότατα Ξανθή, με τις “πειραγμένες” συνταγές κλασικών πιάτων.
    Και αυτή η υπομονή σου στο ξεφλούδισμα, τα έκανε λιμπιστικά.

    Στο σπίτι, θυμάμαι, έκαναν ένα παρόμοιο πιάτο (όχι με πιπεριές), για να “αυγατίσει” το φαγητό, να φάνε πολλοί!
    Ή την επομένη για φρεσκάρισμα στα περισσεύματα.

    Καλά να περάσετε!

    • Εφη
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Διαφορετική πρόταση!!!
    Και εγώ από το μεσημέρι στο μούσκιο τα έχω βάλει για αύριο!

    • Vita
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Η επιτομή του υγιεινού φαγητού!Όσπριο με ρύζι συνθέτουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας εφάμιλλη της ζωικής. Χρειάζονται τέτοια πιάτα για μας που θα νηστεύουμε!

  14. Απάντηση

    Πολύ ωραία η πρότασή σου, τα φτιάχνω πότε-πότε με παρόμοιο τρόπο, νόστιμα και υγιεινά!

    • nadia
    • 3 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Aχ πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή,θα την δοκιμάσω σίγουρα

  15. Απάντηση

    @ Πηνελόπη φακές με μακαρονάκι όπως είπα έχω φτιάξει αλλά δεν άρεσαν, ενώ αυτό τους άρεσε.

    @ Ελένη δεν κρατούσες σημειώσεις όταν μιλάγαμε!!!χαχαχα

    @ Χαρά εσύ μαζί με την Κική που δεν θέλει τον τραχανά!!
    Καλές Αποκριές γλυκιά μου φιλενάδα!!

  16. Απάντηση

    @ Λίλα μη μου πεις ότι τα καλλιεργείς κιόλας!!

    @ Vasiliki τα φιλιά μου!!έχετε χιόνι;;

  17. Απάντηση

    @ Ελένη ας είναι καλά οι ιδέες των σεφ!!

    @ Μarion, όντως η πιπεριά έδωσε μια άλλη γεύση.

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαριστούμε επίσης!!

  18. Απάντηση

    @ Λένια τώρα που το λες να το προτείνω σε μια φίλη για τον άντρα της!!

    @ Ζαμπία μου η ιδιοτροπία μου να λες δεν μου αρέσουν τα φλούδια τους!
    Σίγουρα οι παλιότεροι χάριν οικιακής οικονομίας έκαναν αυτά τα παντρέματα όπως τα έλεγαν
    Καλές Αποκριές και Καλά Κούλουμα!

    @ Εφη καλή επιτυχία στη δική σου συνταγή!!

  19. Απάντηση

    @ Vita για νηστεύοντες και μη!!
    μακάρι να μπορούσαμε να επιβάλουμε πολλά τέτοια πιάτα.

    @ Μπέττυ Καλές Αποκριές!!

    @ nadia θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σου.
    Καλές Αποκριές!!

  20. Απάντηση

    Πολύ μου αρέσουν αυτά τα φαγητά!
    Σε ευχαριστώ για την αναφορά Ξανθή μου, η φωτό μου είναι χάλια αλλά νομίζω πως έχω λίγο βελτιωθεί από τότε, χαχα!

  21. Απάντηση

    Ξεφλουδίσατε ένα ένα τα ρεβίθια???!!!Τι να πω!!!!Πάντως μ αρέσει η κόκκινη πιπεριά και όντως είναι ωραία ιδέα για τη νηστεία!!Φιλιά!!

  22. Απάντηση

    Είδα την ταραμοσαλάτα με αγγινάρες και τρελάθηκα! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε και θα σου γράψω εντυπώσεις!
    Ευχαριστώ πολύ!

  23. Απάντηση

    @ Μαρία τι σημασία έχουν οι φωτό μποροστα στο αποτέλεσμα,όπως γράφω η Λίνα το έχει δοκιμάσει το φαγητό σου και θα το δοκιμάσω κι εγώ σε λίγες μέρες.Καλά να περάσετε!!

    @ Αθηνά μου τώρα κατάλαβες ότι δεν πάω καλά που λέει κι η φίλη σου κόρη μου.

    @ Άρτεμις περιμένω εντυπώσεις!!πέρσι την έκανα τρεις φορές!!

  24. Απάντηση

    Εγώ δεν τα πολυτρώω τα ρεβύθια αλλά αρέσουν πολύ στο γιο μου και στον άντρα μου! Θα δοκιμάσω να τους το φτιάξω.

    • iwanna
    • 4 Μαρτίου 2011
    Απάντηση

    Σήμερα μαγείρεψα τα ρεβύθια όπως μας λέει εδώ η Ξανθή,μόνο που δεν πολτοποίησα τις πιπεριές αλλά τις έκοψα σε μικρά κομμάτια και έκανα λαδολέμονο και έριξα από πάνω και ήταν υπέροχο!!!!!!!!!!!!!!!

Γράψτε απάντηση στο Λίλα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode