share

Σουπιές κρασάτες με μανεστράκι

από
Σουπιές κρασάτες με μανεστράκι

Το έχω πει ότι στο σπίτι τα περισσότερα πιάτα μας είναι με θαλασσινά.

Αν μάλιστα βρω ευκαιρία να τα προμηθευτώ κατευθείαν από τη βάρκα ακόμη καλύτερα.

Επιστρέφοντας από κάποια υποχρέωση σταμάτησα στη Βάρκιζα, εκεί υπάρχουν βάρκες αραγμένες και οι ψαράδες πωλούν κατευθείαν από τη βάρκα την ψαριά τους.

Ψάρια1 (Αντιγραφή)

Η αγορά για εκείνη τη μέρα ήταν σουπιές, αγαπημένο θαλασσινό που το έχω μαγειρέψει με αρκετούς τρόπους.

Σε ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες με σέσκουλα και άλλες μη καταγραμμένες συνταγές.

Ψάρια 2α (Αντιγραφή)

Αυτή τη φορά έγιναν κρασάτες στη γάστρα και προστέθηκε μανεστράκι.

Υπέροχο πιάτο καθημερινό και εύκολο.

Σουπιές κρασάτες με μανεστράκι

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό σουπιές Βάρος πριν το καθαρισμα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • Μερικούς κόκκους πιπεριού
  • αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 150 γρ μανεστράκι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε λωρίδες
  • Στη γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να διαυγάσει και προσθέτουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, τον κουρκουμά και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά, δοκιμάζοντας αν έχουν μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το μανεστράκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας και, αν χρειαστεί επιπλέον νερό, θα προσθέσουμε πάλι ζεστό. Σε αυτή τη φάση αν έχουμε γάστρα που μπαίνει στο φούρνο μπορούμε να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Μόλις το μανεστράκι είναι έτοιμο (περίπου σε 15 λεπτά) αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής ανάλογα τα γούστα μας.

Σημειώσεις

Κάποιοι χρησιμοποιούν το μελάνι της σουπιάς, εγώ δεν έχω κατορθώσει ακόμη να πείσω τον εαυτό μου για την χρήση του, παρότι έχω δοκιμάσει ένα υπέροχο ριζότο με μελάνι σουπιάς στο Λονδίνο (χωρίς να το ξέρω χαχαχα).
Μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα και να συνοδεύσουμε με ένα άσπρο πιλάφι.
Επίσης οι σουπιές κρασάτες είναι ένα πολύ καλό συνοδευτικό σε τραπέζι με διάφορα άλλα μεζεδάκια.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 26 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο καλοκαιρινό φαγητό!
    Καλημέρα!

    • Tante Kiki
    • 26 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Ααααα, αυτό είναι το αγαπημένο φαγητό της μαμάς μου!! Το μαγείρεψες τέλεια!!!!
    Την καλημέρα μου!!

    • peps@pepi's kitchen
    • 28 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    φανταστικό φαγητό!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode