Στρούντελ με μανιτάρια

από
Στρούντελ με μανιτάρια

Μια ιδέα που μπήκε στο μυαλό “ξεφυλλίζοντας” on line  περιοδικό μεγάλου ΣΜ Αγγλίας.

Δοκιμάστηκε δύο φορές τη μια με φύλλο δικό μου και τη δεύτερη με φύλλο κρούστας από καλό εργαστήριο, όπως ακριβώς ήταν και η πρόταση.

Μπορώ να πω ότι σε νοστιμιά και τα δύο ήταν υπέροχα όμως εμένα μου άρεσε περισσότερο αυτό με το φύλλο κρούστας. Βέβαια μια επανάληψη με δικό μου φύλλο θα γίνει με κάτι τις διαφορετικό και όταν αυτό θα γίνει θα επανέλθω εδώ να σημειώσω στις παρατηρήσεις το αποτέλεσμα.

Το δεύτερο προσφέρθηκε σε μια εκδήλωση φίλης και αν κρίνω από τα σχόλια των δοκιμαστών που ζήτησαν και τη συνταγή του, άρεσε.

Στρούντελ με μανιτάρια

10

Συστατικά
  

  • 300 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 50 ml κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα με το πράσινο μέρος
  • 2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
  • 50 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 6 φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς και να μην υπάρχουν υγρά.
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την ξινομυζήθρα. Αλατοπιπερώνουμε, προσοχή στο αλάτι αν τα τυριά μας είναι αλμυρά.
  • Σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα απλώνουμε ένα φύλλο το αλείφουμε με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας ένα κενό 3 περίπου εκατοστών γύρω γύρω
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τα δύο άκρα του φύλλου και κάνουμε ρολό.
  • Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος το ρολό μας με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Όλα τα προτεινόμενα υλικά  προσαρμόστηκαν σε Ελληνικά προϊόντα.
Δοκιμάστε με μανιτάρια πόρτο μπέλο μεγάλα ή οι πιο τυχεροί  με άγρια μανιτάρια του δάσους.
Το έχω δοκιμάσει κρύο και τρώγεται ευχάριστα.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Χρυσαυγη
    • 24 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Φαγητο σιγουρης επιτυχιας!!!!
    Καλο βραδυ Ξανθη!

    • Penelope
    • 24 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Ωραία πρόταση Ξανθή μας!
    Και καθώς κοιτώ για ιδέες …με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό!!

    • Κλεομένης
    • 24 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Καλησπέρα. Μου κάνει εντύπωση που τυλίγεις μαζί και τα έξι φύλλα. Δεν γίνεται πολύ χοντρό μετά το φύλλο, δικαιολογώντας έτσι και την προτίμηση στο κρούστας που μάλλον είναι πιο λεπτό; Δεν θα ήταν καλύτερα να μοιραστεί στα δύο, τρία φύλλα το πολύ και τύλιγμα;

      • Ξανθή
      • 25 Φεβρουαρίου 2015
      Απάντηση

      Καλημέρα Κλεομένη,το έφτιαξα σε πρώτη φάση με δικό μου φύλλα σπιτικά 2 τον αριθμό όπως φτιάχνω για πίτες, δεν ήταν τόσο τραγανό το φύλλο, θα το προσπαθήσω βέβαια ξανά πειράζοντας το φύλλο. Τα φύλλα κρούστας που έβαλα είναι από εργαστήριο και είναι αυτά που βάζουν στα γλυκά πολύ λεπτά.

    • Amelie
    • 25 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Όπου δω μανιτάρια σπεύδω! Επιτυχημένη συνταγή!

    • ΜΑΧΗ ΜΑΡΡΑ
    • 25 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ καλή συνταγή και εύκολη επιλογή με το φύλλο κρούστας!!
    Μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια, και το δεντρολίβανο πρέπει να του πηγαίνει πολύ!!
    Καλή σου ημέρα.!

    • kikitchenandthechef.blogspot.gr
    • 25 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Φαινεται τοσο μα τοσο λαχταριστο!!!σιγουρα το λεπτο φυλλο κροθστας εχει τη χαρη του αλλα και σαν το χειροποιητο δεν εχει!!!φιλια!!!!

    • Αριάδνη
    • 25 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Φαίνεται νοστιμοτατο με αυτη την τρομερη γεμιση! Γεια στα χερια σας

    • mia maria
    • 26 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο! Μου αρέσει πολύ η γέμιση!

    • spoon stories
    • 26 Φεβρουαρίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο και λαχταριστό !!Καλή συνέχεια!!

Γράψτε απάντηση στο ΜΑΧΗ ΜΑΡΡΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode