Τάρτα με κολοκύθα- καπνιστό μπέικον και μπλε τυρί

από
Τάρτα με κολοκύθα- καπνιστό μπέικον και μπλε τυρί

Για να προλάβω τις αγαπημένες μου κολοκύθες της φίλης μου Ειρήνης φρόντισα εγκαίρως να προμηθευτώ μια για τους πρώτους πειραματισμούς.

Με την κολοκύθα Red Kuri  πειραματίζομαι τώρα τρία χρόνια και όταν είναι η εποχή της, φροντίζω να κάνω τις προμήθειες μου. Αναζητήστε την και εσείς.

Αν σας είναι δύσκολο να βρείτε τη συγκεκριμένη μπορείτε σε αυτή την τάρτα να βάλετε μια πορτοκαλί από αυτές που θα βρείτε στους πάγκους της λαϊκής ή και σε ΣΜ.

Κρατήστε μια ισορροπία στα υλικά ώστε να μην επισκιάζονται οι γεύσεις.

Χάριν μεγαλύτερης ευκολίας σήμερα επέλεξα ένα έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτες και γιαυτό η τάρτα μπήκε σε ένα ταψί με διαστάσεις 30×24, ώστε να αξιοποιηθεί όλο το φύλλο.

Αν ετοιμάσετε δική σας  ζύμη ακολουθείστε τις οδηγίες όπως περιγράφονται εδώ ή εδώ.

Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα ή να προσφερθεί σε μπουφέ.

Μιλώντας με φίλη οινολόγο υπήρχε πρόταση επιλογής κρασιού.

Το ένα ήταν ο Όβηλος λευκός και το άλλο ήταν μια μαλαγουζιά του κτήματος ΑΛΦΑ.

Τάρτα με κολοκύθα- καπνιστό μπέικον και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
  • 600 γρ κολοκύθα red kuri βάρος καθαρισμένης
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι Ζακύνθου ή κάποιο άλλο κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ μπλε τυρί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Ξεπαγώνουμε τη ζύμη αν είναι κατεψυγμένη και την τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος. Με το χαρτί θα την τοποθετήσουμε στο ταψί θα βολέψει ιδιαίτερα στο ψήσιμο και στο να βγάλουμε την τάρτα από το ταψί.
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και τις ειδικές μπίλιες ψησίματος ή αρκετά φασόλια. Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά στο μεσαίο ράφι στους 180 βαθμούς και αέρα. Αφαιρούμε τις μπίλιες και ψήνουμε ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο.
  • Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε και την κολοκύθα. Αφού την καθαρίσουμε την κόβουμε σε φέτες 0,5 εκατοστών την αραδιάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τι σκελίδες σκόρδου, αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε ταυτόχρονα με τη ζύμη για λόγους οικονομίας ή σταδιακά για 30 λεπτά γυρίζοντας τα κομμάτια στα 15 λεπτά.
  • Όσο ψήνεται η κολοκύθα σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι περίπου 7-8 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία.
  • Στρώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας πάνω στη ζύμη και το σκόρδο λιωμένο κατά τόπους.
  • Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και το μπέικον.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά μαζί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Κόβομε με τα χέρια μας το τυρί και το μοιράζουμε στην επιφάνεια της τάρτας.
  • Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να σταθεί περίπου 10 λεπτά πριν ξεφορμάρουμε.
  • Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Μπορείτε να δείτε μια άλλη τάρτα με κολοκύθα και κρεμμύδια ή αυτή με κολοκύθα και ξινομυζήθρα.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode