Τάρτα με ντοματίνια και τυριά

από
Τάρτα με ντοματίνια και τυριά

Παρόλο που πολύ κρέας δεν φάγαμε, δεν υπάρχει επιθυμία να μαγειρευτεί κάτι με κρέας.

Έτσι τις τελευταίες μέρες, τα πιάτα μας περιστρέφονται γύρω από ζυμαρικά όσπρια και λαχανικά.

Επιπλέον στο σπίτι είχε φτάσει το νέο  αλεύρι “Κέικ Φλάουερ” της εταιρείας Αλλατίνη και ήθελα να δοκιμάσω κάτι με αυτό.

Έγινε αυτή η τάρτα, η οποία είναι πανεύκολη στη διαδικασία της και επιπλέον άρεσε πολύ στους δοκιμαστές.

 

Τάρτα με ντοματίνια και τυριά

8 κομμάτια

Συστατικά
  

Για τη ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 75 γρ βούτυρο
  • 150 ml γάλα

Για τη γέμιση

  • 250 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ κατίκι
  • 150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ ή σε λεκάνη ζυμώματος κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάκτυλά μας τρίβουμε ώστε να το ενσωματώσουμε στο αλεύρι. Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε το γάλα. Ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ ή με τα χέρια μας σε λεκάνη μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Σε ελαφρά βουτυρωμένη ταρτιέρα (24 εκ διαμέτρου) απλώνουμε τη ζύμη με τη βοήθεια μικρού πλάστη, έτσι που να καλυφτούν και τα πλαϊνά τοιχώματα της. Τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα: κατίκι, τα 3/4 από την κεφαλογραβιέρα, τη μουστάρδα, τα αυγά, το δυόσμο και τα 3/4 από τα κομμένα ντοματίνια. Νοστιμίζουμε με πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη. Απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τοποθετούμε τα υπόλοιπα ντοματίνια πάνω από τη γέμιση με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 35 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο αλεύρι εσείς θέλετε άλλης εταιρείας.
Αντί για κατίκι μπορεί να μπει κάποιο τυρί σε κρέμα.
Και αντί δυόσμου μπορείτε να βάλετε σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mari
    • 4 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Πραγματικά αγαπημένες οι τάρτες!!Χρόνια πολλά, πολλά φιλιά!!

    • Magda | My Little Expat Kitchen
    • 4 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά Ξανθή. Πολύ ωραία τάρτα!

    • Χρυσαυγη
    • 4 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Ε, ταρτα με τυρια και να μην ειναι καλη δεν γινεται! Τυφλα να εχουν τα αρνια και τα κατσικια!!! Χρονια πολλα Ξανθη!

    • Amelie
    • 5 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Μέσα στο πνεύμα της αποτοξίνωσης από τα κρεατικά η τάρτα αυτή! Δείχνει νοστιμότατη και θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη ζύμη της.

    • mia maria
    • 5 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Οι τάρτες μας αρέσουν πολύ! Η δική σου φαίνεται νοστιμότατη!
    Χρόνια πολλά Ξανθή.

Γράψτε απάντηση στο Amelie Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode