share

Τάρτα με ραβέντι

από
Τάρτα με ραβέντι

Σήμερα έχουμε γιορτή, ο πρωτότοκος της οικογένειας κλείνει τα “40”.

Τα σχέδια ήταν κάπως διαφορετικά, να έρθει στην Ελλάδα να τα γιορτάσουμε όπως και τα “30” που κάναμε μεγάλο γλέντι.

Λίγο ο Covid, λίγο άλλες δυσκολίες  και φέτος θα γιορταστούν διαδικτυακά.

Η μαμά πάντα βέβαια θα φτιάχνει γλυκά όπου και αν βρίσκονται και γιορτάζουν τα παιδιά.

Το πότε πέρασαν τόσα πολλά  χρόνια, ούτε που το κατάλαβα, σαν χτες μου μοιάζει που τον έπιασα στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά.

Όταν γίνεσαι γονιός ούτε που ξέρεις τι θα συμβεί στην πορεία, τα γεγονότα σε οδηγούν και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο.

Σε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε  να τα διδάξουμε  – μάθουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, όμως  δεν μπορώ να παραβλέψω ότι και εμείς  διδαχτήκαμε πολλά και από τα δυο μας  παιδιά και εγώ συνεχίζω ακόμη να μαθαίνω.

Το σημαντικότερο που νομίζω ότι κατορθώσαμε μαζί με τον πατέρα τους είναι ότι έγιναν αυτό που τα ίδια επιθυμούσαν και μπορούν ως ανεξάρτητα άτομα να πορεύονται τόσο  στην προσωπική τους αλλά και στην επαγγελματική τους ζωή.

Χρόνια Πολλά Αλέξανδρε!!

Τάρτα με ραβέντι

Συστατικά
  

  • 250 γρ μπισκότα τζίτζερ
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα τριμμένη
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπα; ζάχαρη καστανή
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 500 γρ ραβέντι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκατοστά

Οδηγίες
 

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με την τριμμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και απλώνουμε καλά με τη βοήθεια σπάτουλας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα πρέπει να απλωθεί και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και εκατό γραμμάρια από το ραβέντι αφού το ψιλοκόψουμε. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα βοηθώντας το με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Κόβουμε το υπόλοιπο ραβέντι σε κύβους 3 εκατοστών και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το μέλι και 1 κουταλιά σούπας νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια της τάρτας με τα κομμάτια από το ραβέντι. Καλό είναι να μείνει λίγες ώρες στο ψυγείο πριν να κοπεί.

Σημειώσεις

Επειδή σίγουρα θα δυσκολευτείτε να βρείτε ραβέντι προτείνω   ένα ζελέ από σαγκουίνια ή ρόδια ή φράουλες στην εποχή τους.
Όσοι είστε στην Αθήνα και ενδιαφέρεστε να βρείτε ραβέντι επικοινωνήστε με το Μποστάνι
Επειδή μπισκότα τζίτζερ δεν έβρισκα στη γειτονιά έφτιαξα τα δικά μου, έτσι έχω και συνοδευτικά για το τσάι μου.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode