Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί

από
Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί

Αυτές οι ταρτέλες δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες κάποιας πρότασης που μου είχε γίνει  αλλά τελικά δεν προχώρησε για τεχνικούς λόγους.

Για να συνοδεύσουμε ένα ποτήρι κρασί έγιναν αυτές οι λίγες τις απολαύσαμε και σας τις παρουσιάζω.

Επιδέχονται τροποποιήσεις υλικών ανάλογα με τα γούστα σας και τα υλικά που έχετε διαθέσιμα.

Για περισσότερες πολλαπλασιάστε τα υλικά σας.

Εγώ τις έφτιαξα με φύλλο σπιτικό όμως μπορούν να γίνουν άνετα με ένα φύλλο του εμπορίου.

Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί

4 ταρτέλες

Συστατικά
  

  • 100 γρ μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ, σούπας σχινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα κρεμμυδιού
  • 2 φύλλα κρούστας
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο για την επικάλυψη των φύλλων
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το μπρόκολο και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε ξεπλένουμε με κρύο νερό κι το κόβουμε σε μικρά κομμάτια Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μικρό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα τεμάχια 10 x 10 εκ. περίπου. Αλείφουμε ένα - ένα τα κομμάτια του φύλλου με βούτυρο και τα τοποθετούμε, ανά 4 το ένα πάνω στο άλλο δημιουργώντας ένα αστέρι.
  • Σε ταψάκι μάφιν που το έχουμε βουτυρώσει τοποθετούμε ένα «αστέρι» φύλλο και το στρώνουμε καλά πιέζοντας.
  • Με κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και τρίβουμε πιπέρι στην επιφάνεια κι αν θέλουμε σκορπίζουμε λίγο σχινόπρασο επιπλέον
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 16 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με κομμάτια αβοκάντο ή μια σαλάτα ρόκας.

Σημειώσεις

Είναι ιδανικό για μπουφέ για συνοδευτικό με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα ή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί
Ταρτέλες με μπρόκολο και κατσικίσιο τυρί
Αντί του μπρόκολου μπορούμε να κάνουμε ένα μείγμα με σπανάκι, μπέικον, γραβιέρα αυγά και πάπρικα.
 
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 9 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Ενδιαφέρουσα συνταγή. Φτιάχνω ταρτλέτες με σπανάκι ή γιαχνερά χόρτα και ξινομυζήθρα αλλά με μπρόκολο δεν έχω επιχειρήσει. Θα πρέπει να ταιριάζει πολύ με το κατσικίσιο τυρί!

    • evi@thehealthycook
    • 10 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Ωραιότατο μεζεδάκι για το κρασάκι μας!! Μου αρέσει!

    • Marion
    • 11 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Αυτά τα μεζεδάκια μου αρέσουν
    Μ αρέσει που έβαλες κατσικισιο τυρί.

    • Χρύσα
    • 11 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Το κατσικίσιο τυρί με το μπρόκολο ταιριάζει τέλεια! Και τι κομψές και ευπαρουσίαστες που είναι…!

    • Penelope
    • 11 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο συνδυασμό έκανες Ξανθή.
    Από τα ορεκτικά που τρώγονται πολύ εύκολα απ’ όλους νομίζω.

    Καθώς χρωστώ μια απάντηση σχετικά με τις πίτες καλαμποκιού, επανέρχομαι με την πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που γνωρίζω, πηγαίνει στις λαϊκές τοπικά στο Περιστέρι (γίνονται τέσσερεις μέσα στην εβδομάδα) και κάποιες φορές και στο Αιγάλεω.

    Οπότε μόνον αν έρθεις προς τα εδώ μπορεί και να τον πετύχεις… Αλλιώς στην αγορά της Νέας Ιωνίας, στο γωνιακό μεγάλο μπακάλικο μπορεί και να βρεις, αν πας προς τα εκεί.

    Χαιρετισμούς και καλή εβδομάδα.

      • Ξανθή
      • 11 Μαΐου 2015
      Απάντηση

      Ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη αν βρεθώ κάποια Τετάρτη προ το σπίτι θα το ψάξω μιας και η λαϊκή είναι δίπλα.

    • mia xara
    • 13 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Νόστιμα ορεκτικά με ωραίο συνδυασμό υλικών! Μου αρέσει και η εναλλακτική πρότασή σου με το σπανάκι και τη γραβιέρα. Καλή σου μέρα Ξανθή, ΧΟΧΟ

    • spoon stories
    • 15 Μαΐου 2015
    Απάντηση

    Ωραία υλικά! Είμαι σίγουρη για τη νοστιμιά τους Ξανθούλα μου !!

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode