share

Τηγανίτες με γλυκοπατάτες

από
Τηγανίτες με γλυκοπατάτες

Αυτά γίνονται όταν ψαχουλεύεις ότι σου έχει φέρει η κόρη από το Λονδίνο.

Αυτή η ιδέα ήταν σε διαφημιστικό φυλλάδιο κάποιας αλυσίδας τροφίμων με προτάσεις αποκλειστικά των προϊόντων της αλυσίδας. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να το φτιάξεις με ότι υπάρχει στο σπίτι σου;;;

Μια γλυκοπατάτα ξεχασμένη και συνοδευτικά ότι τραβάει η όρεξη μας για ένα υπέροχο πρωινό.

Διέθεσε 20 -25 λεπτά ένα χαλαρό πρωινό και δε θα χάσεις.

Τηγανίτες με γλυκοπατάτες

5 τηγανίτες

Συστατικά
  

  • 200 γρ γλυκοπατάτες βάρος καθαρισμένων
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • μέλι, πετιμέζι, μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο για το σερβίρισμα
  • καρύδια για το σερβίρισμα
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. τις προσθέτουμε σε νερό που βράζει και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε μπολ ανάδευσης. Με κουτάλα του πουρέ ή ένα πιρούνι λιώνουμε καλά τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα καλά ομογενοποιημένο χυλό.
  • Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση και αλείφουμε με βούτυρο. Προσθέτουμε δυο τρεις κουταλιές σούπας από το χυλό, απλώνουμε να πάει σε όλο το τηγάνι και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο χυλό την ίδια διαδικασία.
  • Σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστές με επικάλυψη καρύδια, κανέλα, μέλι, μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, πετιμέζι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  • Εδώ με μαρμελάδα περγαμόντο κανέλα και καρύδια.
  • Και εδώ με κανέλα πετιμέζι και καρύδια.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode