Χάντρες με πιπεριές Φλωρίνης

από
Χάντρες με πιπεριές Φλωρίνης

Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας αναζητώντας συνταγές για τις προτάσεις της εβδομάδας είδα ότι υπάρχουν φαγητά που τα έχω κάνει πολλές φορές, μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες αλλά ποτέ δεν τα έχω γράψει.
Τι να πρωτοκάνω!!!
Σήμερα όμως σε ένα διάλειμμα για ξεκούραση λέω δεν γράφω και κάτι;;
Και να λοιπόν οι χάντρες.
Οι χάντρες ή μπαρμπουνοφάσουλα είναι φασόλια που έχουν μαζευτεί ένα στάδιο πριν την αποξήρανση τους τα ξεσπυρίζουμε και μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη για αρκετό καιρό. Υπάρχουν στα Σ/Μ κατεψυγμένα της γνωστής οικογένειας.
Είναι από τα ελάχιστα πράγματα που καταψύχω μιας και υπάρχει προτίμηση σε αυτά τα φασόλια ακόμα και για την κλασική φασολάδα.

Χάντρες με πιπεριές Φλωρίνης

3 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ χάντρες βάρος ξεσπυρισμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2-3 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-4 ντομάτες πομοντόρι ή 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά

Οδηγίες
 

  • Ξεσπυρίζουμε τις χάντρες ή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες.
  • Στην κατσαρόλα μας βάζουμε λίγο νερό και το κρεμμύδι. Μόλις βράσει και σωθεί το νερό προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά. Συνεχίζουμε με τα φασόλια ανακατεύοντας μερικές φορές.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό κι αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα φασόλια είναι σχεδόν έτοιμα νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον κουρκουμά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής , μελιτζανοσαλάτα, πιπεριές Φλωρίνης ψητές ή ότι τραβά η όρεξη μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ωραίες οι χάντρες και με την πιπεριά θα έχουν ωραία γεύση.

    Νόστιμο φαγάκι..με ψωμάκιφρέσκο που βλέπω και κρασάκι…σουπερ

    Καλό βράδυ 🙂

  2. Απάντηση

    Ξανθή μου το σημερινό σου φαγάκι είναι το κάτι άλλο!!!! Συνδυασμός φασολιών με πιπεριές, ζεσό ψωμάκι, κρασάκι, τζακάκι και έξω το κρύο να είναι πολύ!!! Σκέτη απόλαυση!!!
    Φιλιά

  3. Απάντηση

    αυτά τα φασόλια δεν έχω αξιωθεί ακόμα να τα φτιάξω!!!τα βλέπω στο σούπερ αλλά ακόμα δεν έχω κάνει την κίνηση να τα αγοράσω

    αφού νηστεύεις καιρός για σπανακόριζο και σουπιές με σπανάκι…αγαπημένα φαγητά αυτή την περίοδο που φτιάχνω συχνα 🙂

    καλό βράδυ

    χχχ

  4. Απάντηση

    Marion μερικά φαγητά απλά μπορούν να σε κάνουν να νοιώσεις πολύ ωραία.
    Καλό σου βράδυ.

  5. Απάντηση

    anthivolon μόνο που δεν βλέπω να κάνει κρύο έτσι όπως το πάει θα κάνουμε Χριστούγεννα με κοντομάνικα.
    Πολλά φιλιά

  6. Απάντηση

    Και λοιπόν; καλέ αφού βρίσκεις τέτοια δοκίμασε τα!!
    Αύριο πάω στας εξοχάς κι αν βρω σέσκουλα θα τα φτιάξω με σουπιές.

    • eleni
    • 18 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου,κι εγώ καταψύχω χάντρες,μου αρέσουν πολύ.
    Μέχρι τώραμετά από λίγο βράσιμο τα έβαζα στο φούρνο-θα δοκιμάσω με τις πιπεριές,που είναι αδυναμία μου.
    Φιλιά!

  7. Απάντηση

    Teleio to fagaki sou!!!! Loipon tha sou steilo mail me polles erotiseis sxetika me tin diatirisi trofimon… Petao diafora kai niotho asxima, aplos giati den ksero poso antexoun!

    • Asteri
    • 18 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό!!!
    Και με φρέσκο φωμάκιιιιι μμμμούρλια!!!

    • Marina
    • 18 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Το χρωμα τελειο! Σε προσκαλει να το φας!!!

    • eva
    • 18 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Τα φασόλια είναι γνωστό οτι τα λατρεύω!!
    Πολύ μου αρέσει το φαγάκι σημερα!!!
    Φιλιά Ξανθή μου!
    Καλό βράδυ!

    • RIRI
    • 19 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Σήμερα εψησα χάντρες με φασολάκια..να μην το δω νωρίτερα???
    Την επόμενη φορά ομως, την αντιγράφω για να τα φτιάξω!

    • dhmhtra
    • 19 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή.
    Φασόλια,ζεστό ψωμί και λευκό κρασί,γεύμα Ελληνικό απλό και νόστιμο.
    Φιλιά

  8. Απάντηση

    Ελένη εμείς τις έχουμε καθιερώσει μιας και αρέσουν περισσότερο από τα ξερά φασόλια, τις κάνω δε με πολλές παραλλαγές, ίσως πρέπει να τις συμπληρώσω στην ανάρτηση.
    Πολλά φιλιά.

  9. Απάντηση

    Φοίβη μου ευχαρίστως ότι θέλεις, μακάρι να μπορέσω να σε βοηθήσω δεν είναι να πετάς τίποτα, οι καιροί είναι δύσκολοι.
    Καλή σου μέρα.

  10. Απάντηση

    Asteri προσπαθώ για το καλύτερο!!
    Καλημέρα

  11. Απάντηση

    Μαρίνα έχει εκεί χάντρες;;
    Καλημέρα!!

  12. Απάντηση

    Εύα μου Ελληνικό φαγητό τα φασόλια με αυτό έχουν μεγαλώσει γενιές!!
    Φιλάκια

  13. Απάντηση

    Ριρή με φασολάκια το έκανε η μανούλα μου αλλά από τον κήπο μας, μάζευε αυτά που είχαν γίνει και τα πιο τρυφερά από τις φασολιές!!τι μου θύμισες τώρα!!
    Θέλω έναν κήπο!!!

  14. Απάντηση

    Δήμητρα καλημέρα!!!
    Πόσες γενιές δεν έζησαν με αυτά τα απλά γεύματα και μπόρεσαν σε δύσκολους καιρούς!!
    Πολλά φιλάκια.

  15. Απάντηση

    Ο πατέρας μου τρελαίνεται για αυτό το φαί. Και εμένα μου αρέσει πολύ. Καλά που μου το θύμισες. Καιρό έχω να κάνω φασόλια.

  16. Απάντηση

    Και μένα μ’ αρέσουν οι χάντρες.
    Τις κάνω από παροδοσιακή φασολάδα, μέχρι με χοιρινό ή λουκάνικο, άλλοτε με σάλτσα ντομάτας ή και με λευκή σάλτσα. Ανάλογα τα κέφια και το τι υλικά έχω στην διάθεσή μου.
    Νοστιμότατες Ξανθή μου.

  17. Απάντηση

    Κι εμενα μ αρεσουν πολύ και βαζω και λιγη πιπερια μαζι τους ακομη και στη φασολαδα…

  18. Απάντηση

    Κατερίνα ευκαιρία είναι τώρα που έχουμε και νηστεία.

  19. Απάντηση

    Πηνελόπη μου εσύ έχεις τόση φαντασία πάντα οπότε οι συνδυασμοί θα είναι πολλοί.
    Καλό Σ/Κ

  20. Απάντηση

    Ελπινίκη στη φασολάδα ταιριάζει και λίγο καυτερή πιπεριά.

    • kiki
    • 19 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραία η προσθήκη της πιπεριάς!

  21. Απάντηση

    Ο αντρας μου τα λατρευει Ξανθούλα, τα ονομάζει ξεσπιριστά. Δεν νομίζω όμως ότι τα έχει δοκιμάσει με πιπερά, θα τον ρωτήσω και αν θέλει θα του τα φτιάξω με τον τρόπο σου.

    φιλια και καλό σ/κ

  22. Απάντηση

    Κική τους δίνει μια άλλη νοστιμιά.

  23. Απάντηση

    Μαράκι μου πολύ θα χαρώ να αρέσει στο σύζυγο η παραλλαγή μου.
    Καλό Σ/Κ θα πάω προς τα μέρη σας!

  24. Απάντηση

    Ξανθούλα μου για φασολάδα ετοιμαζόμουν κι εγώ αύριο…
    Θα ακολουθήσω τη συνταγή σου όμως…
    κι έχω και φλωρινοπιπεριές..
    ( δεν θα είμαι κάτω Σ/Κ…το Βραχάτι πουλήθηκε πριν ένα μήνα και τώρα αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τα χτισίματα στα Ισθμια..)

    φιλιά και καλό σου Σ/Κ..-:))

  25. Απάντηση

    Τα αγαπημένα μου φασόλια!! Έχουν απίστευτη γεύση που μου θυμίζουν μανούλα. Βrήκα, πριν ένα μήνα περίπου, χάντρες σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και τα πλήρωσα χρυσάφι! Άξιζαν όμως τον κόπο γιατί δεν τα έχω βρει πουθενά αλλού στην Ολλανδία. Διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη, έχεις δίκιο! Γειά στα χέρια σου Ξανθή μου! Πεντανόστιμο φαίνεται!
    Μάγδα

    • Vita
    • 19 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Δεν τα έχω κάνει ποτέ μόνο με τις χάντρες παρόλο που είναι η αγαπημένη μου ποικιλία το καλοκαίρι. Θα τα δοκιμάσω όπως τα λες τώρα που νηστεύουμε κιόλας

  26. Απάντηση

    Μου αρέσουν οι χάντρες, καλά που μου τις θύμισες. Με πιπεριές θα είναι νοστιμότατες!
    Για έλα από μένα να παίξεις ένα παιχνιδάκι:)

  27. Απάντηση

    Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας αλλά έκτακτο γεγονός με κάνει να φύγω με άγνωστη επιστροφή
    Πολλά φιλιά σε όλους.

  28. Απάντηση

    Κλασικό φαγάκι και αγαπημένο. Εγώ βάζω και λίγο άνηθο, του πάει.

  29. Απάντηση

    kalispera xanthi!
    teties xantres exo pola xronia na ftiaxo ,den tis vrisko.edo vrisko kapies alles kai tis ftaxno.tha dokimastun kai me piperia amesa!me zymoto psomaki!
    na ise kala kai na exis mia omorfi eudomada!!

  30. Απάντηση

    Τέλειο! χε, για μένα είναι αυτά, που λατρεύω τα νηστίσιμα! Κι είπα να μη φάω το βράδυ και πέρασα απο εδώ και μου άνοιξες την όρεξη νυχτιάτικα!! Καλό ξημέρωμα Ξανθή!

    • painter
    • 22 Νοεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλή εβδομάδα Ξανθή μου!
    Νοστιμότατο φαγάκι οι χάντρες και πολύ υγιεινό…
    Γεια στα χεράκια σου!

    • Διονύσης από Καλαμάτα
    • 5 Φεβρουαρίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμο και εύκολο (Δε μαγειρεύω συχνά) . Προσέθεσα και λίγα καρότα. Μάλλον θα αντικαταστήσω την κλασσική φασολάδα.

      • Ξανθή
      • 5 Φεβρουαρίου 2016
      Απάντηση

      Ευχαριστώ πολύ για τη δοκιμή της συνταγής μου, χαίρομαι που σας άρεσε.

Γράψτε απάντηση στο painter Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode