share

Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

από
Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα
Αυτό το φαγητό θα ήθελε ίσως λίγο πιο κρύο καιρό αλλά φέτος όπως το πάει χειμώνας και κρύο πουθενά!!!
Είναι μια συνταγή που για πρώτη φορά μου την είχε πει η φίλη μου η Γιάννα, που τώρα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη, μιας και σήμερα γιορτάζει της στέλνω τις ευχές μου μέσα από αυτή  τη σελίδα!!!!

Χοιρινό με λάχανο και πάπρικα

4 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό χοιρινό από σπάλα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 λάχανο περίπου 1 κιλού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να βράσει. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
  • Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σοταριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε ζεστό νερό κι αφήνουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά να βράσει.
  • Στο διάστημα αυτό καθαρίζουμε τα λάχανο αφαιρώντας τα χοντρά μέρη του, και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
  • Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει προσθέτουμε αλάτι λίγο πιπέρι και βράζουμε για λίγο. Φροντίζουμε να έχει μείνει με αρκετή σάλτσα Το βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε για λίγο σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα και το μπούκοβο αν θέλουμε.
  • Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε πάνω από το λάχανο το κρέας και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Σλουρπ!
    Το χοιρινό μου αρέσει πολύ ~ όσο για το λάχανο ενώ δεν το τρώω ωμό, μαγειρεμένο με ενθουσιάζει η γεύση του!
    Θα δοκιμαστεί…ευχαριστώ!
    Φιλιά…

    • Peter M
    • 7 Ιανουαρίου 2010
    Απάντηση

    Ahhh, eftasai o xeimonas kai to laxano me hirino. Ligo psomaki, ligo boukovo…yam-yam!

  2. Απάντηση

    Μπέττυ μου θυμίζεις το γιο μου που σε σαλάτα ούτε να το δει αλλά τώρα τον έμαθε η γυναίκα του να το τρώει μαγειρεμένο!!!
    Με την πάπρικα είναι μούρλια!!
    Καλό βράδυ.

  3. Απάντηση

    Peter στον Καναδά έφτασε ο χειμώνας στην Ελλάδα μάλλον φθινόπωρο έχουμε με 19 βαθμούς!!!

  4. Απάντηση

    Καλά αυτό το φαγητό είναι Καταπληκτικό, Τέλειο, Φανταστικό.
    Εγώ προσθέτω φρέσκια καυτερή πιπερίτσα και είναι τέλειο.
    Πού είναι ο χειμώνας πια!!!!!!
    Ακούω τόσους για χειμώνα και εδώ ακόμα τίποτα…….
    Peter στείλε και από εδώ λίγο χειμώνα να ξεκουραστείτε και εσείς.
    Μίλα και εσύ Ξανθή.
    Φιλάκια.

  5. Απάντηση

    Χαχα Λίνα θέλεις χειμώνα για πήγαινε λίγο στον Αλέξανδρο να δεις!!!
    3 ώρες έμεινε μέσα στο τρένο σήμερα από την πόλη που μένει για Λονδίνο,για να μην πούμε χτες βράδυ μια απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια την έκαναν 30 λεπτά σούρνωντας και τις βαλίτσες τους λόγω χιονιού και μη εκ χιονισμένων δρόμων!!!
    Μάλλον το φαγητό για την Αγγλία είναι ή για τον Καναδά!!!

  6. Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει αυτό το φαγητό! Με την πάπρικα και το μπούκοβο, πραγματικά χειμωνιάτικο!

  7. Απάντηση

    Το αγαπημένο φαγητό του άντρα μου!
    Συνταγή βορειοελλαδίτικη, την έμαθα από την πεθερά μου εδώ και χρόνια, είναι πραγματικά πιάτο που αξίζει!
    Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και κομμάτια κίτρινο τυρί, που λιώνει ομορφα ανάμεσα στο κρέας!!
    Γεια στα χέρια σου, τέλειο!

  8. Απάντηση

    Νοστιμότατο!!!! Το φτιάχνω τους χειμώνες γιατί αρέσει σε όλους μας

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    • kiki
    • 8 Ιανουαρίου 2010
    Απάντηση

    Και μόνο που το βλέπω το ζηλεύω, αλλά δεν τολμώ να το φάω (με πειράζουν κρεμμύδια και λάχανο…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode